Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Ας ξαναρχίσουν τα όργανα για το Πάρκο Αγρινίου

parko

Σήμερα είναι ημέρα παρουσίασης της μελέτης(ή να πούμε καλύτερα της πρότασης;) για το Παπαστράτειο Πάρκο. Η δημοτική αρχή αποφάσισε να το ανοίξει το θέμα και να το πάει όσο πιο… αμεσοδημοκρατικά γίνεται. Μακάρι να της βγει και μακάρι όλο αυτό που αποφάσισε να γίνεται για να ακούσει και να δεχτεί προτάσεις κι όχι για να κατευναστούν όσοι που έχουν δική τους θεώρηση για το πώς πρέπει να γίνει το Πάρκο. Όπως και να έχει, δεν πιστεύω ότι μπορούν να επηρεαστούν όλοι και να ομονοήσουν  προς την κατεύθυνση που θέλει η δημοτική αρχή. Αν η δημοτική αρχή αναμένει ομόνοια και συνεργασία πάνω σε αυτό το θέμα από όλες τις πλευρές νομίζω ότι θα απογοητευτεί. Είναι πολλοί οι συμπολίτες μας που πιστεύουν πως ό, τι και να φτιάξει κάποιος εργολάβος με κάποιον δήμο θα είναι για το κακό του περιβάλλοντος και υπέρ της κερδοσκοπίας.

Κατά κάποιο τρόπο το Πάρκο είναι ένα έργο σαν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που δεν πείθουν κανέναν στη χώρα, όπως δεν πείθει και η εγκατάσταση ΧΥΤΑ «ποτέ και πουθενά». Μπορεί η αιολική ενέργεια να είναι καθαρότερη από εκείνη του λιγνίτη αλλά ο λιγνίτης είναι δικός μας, κρατικός και τα αιολικά είναι μια τεχνογνωσία «ξένων» και «συμφερόντων». Και ξένων συμφερόντων… Οπότε μακριά από μας.

Κι εδώ είναι που σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν σοβαρότατες διαφωνίες με αυτό που θα παρουσιαστεί σήμερα. Διαφωνίες που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε ακτιβισμούς. Τι θα γίνει τότε; Θα αλλάξει ο μελετητής τη μελέτη του; Θα αρχίσουν να αναπροσαρμόζονται κάποια κομμάτια του; Και πως θα γίνει αυτό; Κατά παραγγελία και τμηματικά; Αναμένει η δημοτική αρχή να το κουβεντιάζει αενάως μέχρι να πειστούν οι διαφωνούντες ή θα τους αφήσει να φτιάξουν ένα… κομματάκι του Πάρκου για την τιμή των όπλων; Μα υπάρχουν βαθιές και θεμελιώδεις διαφωνίες.

Μένει να το δούμε ασφαλώς. Θέλω μόνο να θυμίσω πως στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο συζητιόταν το αν θα βγει κάποιο ψήφισμα καταδίκης για τους κάδους που καίνε κάποιοι στο κέντρο της πόλης. Δυο σοβαρές-σοβαρότατες-ερωτήσεις που έγιναν ήταν γιατί καίγονται μόνο πράσινοι και όχι και μπλε κάδοι και σε ποιον ανήκουν οι κάδοι, αν είναι δημοτικοί ή τους πληρώνει κάποια εταιρία! Αν κατάλαβα την απάντηση οι πυρπολητές είναι κάπως… οικολόγοι και δεν πειράζουν μπλε κάδους αλλά οι πράσινοι κάδοι πληρώνονται από μας. Οι μπλε κάδοι δίνονται από εταιρία ως δώρο και παρότι τα μισά ανακυκλώσιμα είδη χάνονται στη διάρκεια της μέρας από διερχόμενους! Μύλος! Βρες το «συμφέρον» και κερδίζεις πλούσια δώρα…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.