Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

«Ξυδάκι» από το Ρίο

«Ξυδάκι» από το Ρίο

xydaki

Με πολλές τύψεις δεν είναι στην κεντρική φωτογραφία εδώ στο θέμα ο Αιτωλοακαρνάνας(από το Μοναστηράκι της Βόνιτσας) Δημήτρης Μπακοχρήστος που κέρδισε το Χάλκινο μετάλλιο στα 54 κιλά της άρσης βαρών, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Έπρεπε να είναι όμως η φωτογραφία αυτή που βλέπετε, γιατί… καταλαβαίνετε, δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις. Το μόνο κακό είναι πως την είδα και σε ένα site από αυτά που λένε στο περίπου ότι η Ελλάδα ήταν και θα είναι το κέντρο του σύμπαντος, από αυτά που αρνούμαι εδώ και χρόνια να διαβάσω. Αλλά, τι μπορείς να κάνει, δημοκρατία έχουμε.

Και καθώς την κοιτάζω τόσο πιο πολύ μου έρχεται να αναφωνήσω την κλασσικότερη έκφραση των ημερών, το «ξυδάκι»(πάντα με ύψιλον). Κάτι σαν «λυσσάξτε, δεν είναι στο χέρι σας, δεν μπορείτε να κάνετε κάτι», δηλαδή. Ειλικρινά σκέφτομαι κάτι φίλους που βγάζουν φλύκταινες μόλις δουν την ελληνική σημαία και πεθαίνω στα γέλια με το κακό που τους κάνει ο εικονιζόμενος συμπολίτης μας. Σκέφτομαι εκείνους που αγαπάνε μόνο ότι δεν τους θυμίζει την γειτονιά, τους γονείς, το σχολείο, τα νιάτα τους και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους μόνο σε όποιον δεν μιλά ελληνικά και νιώθω τη συντριβή τους.

Σκέφτομαι μπροστά σε αυτή τη φωτογραφία τους φίλους που όλη μέρα κουβεντιάζουν για το αν η ευρωπαϊκή νομενκλατούρα έχει διαλέξει τον Τσίπρα ή τον Θεοδωράκη(!) για να πετύχει τους στόχους της, αν είναι ο «αριστερός» ή ο «νεοφιλελεύθερος» ριζοσπαστισμός ο καλύτερος υπηρέτης του συστήματος. Όλοι τους αυτές τις μέρες ξέχασαν να πουν μια κουβέντα για την πρόσφατη επέτειο του διωγμού ανθρώπων με κοινή κουλτούρα με τους ίδιους από την Κωνσταντινούπολη το ’55. Αλλά έχουν γεωπολιτική άποψη για το Χαλέπι, τις σιιτικές πολιτοφυλακές και το προσφυγικό κύμα από Συρία αλλά και… Μαυριτανία.

Από την άλλη σκέφτομαι και όλο αυτό το μυστικιστικό φασισταριό που θεωρεί τους ανάπηρους υπανθρώπους, που αγωνίζεται για την βελτίωση και την καθαρότητα της «φυλής», που θέλει να μοιάσουμε σε μια αρχαιότητα με την οποία μας συνδέουν κάτι γελοιότητες για το μεσαίο δάχτυλο του ποδιού. Τρόμαξαν λέει όλοι που ο Σώρρας αποκάλεσε τους αγωνιζόμενους στο Ρίο «υβρίδια» και «ζώα» αλλά δεν αναλογίστηκαν γιατί ασχολούμαστε με τον Σώρρα. Μήπως τώρα κάποιος σπρώχνει λεφτά για την προβολή του; Μέχρι εκεί φτάνει η ανάλυσή τους.

Όχι, αγαπητοί φίλοι, ασχολείται «ο κόσμος» με τον Σώρρα γιατί έχει υποσχεθεί να μην πληρώσουν τα διακοποδάνειά τους κάποιοι που πέρναγαν δυο μήνες στη Λευκάδα κάποτε. Γιατί χιλιάδες κόσμου στην Ελλάδα του δίνουν συνδρομή(!)για να τους εγγράψει την εφορία στα 600 δις που διαθέτει! Γιατί πάει και ορκίζεται μαζί του κόσμος στην Αρχαία Ολυμπία, με όρκο που στην τρίτη δέσμη των πανελλαδικών, στα Αρχαία, θα είχε κοπεί. Γιατί μεθαύριο θα τον ψηφίσουν αυτό τον κύριο πάρα πολλοί, κάποιοι από τους οποίους πρόσφατα ψήφιζαν ένα άλλο τέως μυστικιστικό κόμμα που πέρασε 20 χρόνια στο 0,33%. Γελάνε, δε, μαζί του άνθρωποι που έχουν πει τα διπλάσια «τέρατα» από εκείνον.

Εξαιτίας λοιπόν όλων των παραπάνω, κοιτάμε τη φωτογραφία και… ξυδάκι.

 

Γ.Συμψηρής

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.