Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Αφιερώνουμε χρόνο για τον φωτισμό του σπιτιού μας

Αφιερώνουμε χρόνο για τον φωτισμό του σπιτιού μας

Η επιλογή και αγορά στα φωτιστικά εσωτερικού χώρου, όπως και στα φωτιστικά εξωτερικού χώρου, συχνά μας φαίνεται μια διεκπεραιωτική υπόθεση, όμως είναι σημαντικό να αφιερώσουμε λίγο παραπάνω χρόνο, αφού κι αυτά συμπληρώνουν το στυλ διακόσμησης που έχουμε επιλέξει για το σπίτι μας.

Καθορίστε τον στόχο σας:

Πρώτα ξεκαθαρίστε στο μυαλό σας τι αίσθηση θέλετε να προσδώσετε στον χώρο σας. Αν έχετε ήδη φτιάξει το δωμάτιο σε κάποιο λογική, θα πρέπει και τα φωτιστικά εσωτερικού χώρου να ακολουθούν την ίδια. Δεν μπορούμε σε ένα μοντέρνο σαλόνι να βάλουμε ένα κλασικό φωτιστικό, αμέσως θα χαλάσει η αισθητική.

Μην μένετε μόνο στο ένα φωτιστικό ανά χώρο:

Κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας θα πρέπει να έχει την ατμόσφαιρα που εσείς θέλετε αλλά κυρίως θα πρέπει τα φωτιστικά εσωτερικού χώρου που θα επιλέξετε να είναι λειτουργικά και να αναδεικνύουν τον χώρο. Αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί να γίνει με μόνο ένα φωτιστικό. Στα περισσότερα δωμάτια του σπιτιού θα πρέπει να υπάρχει ένας κεντρικός φωτισμός και να ακολουθεί ο έμμεσος μέσω πορτατίφ, φωτιστικά δαπέδου ή ακόμα και φωτιστικά τοίχου. Επιλέξτε αρχικά το βασικό σας κρεμαστό φωτιστικό ή spot φωτιστικό και στην συνέχεια δείτε τι επιλογές έχετε στον χώρο για να τοποθετήσετε κάποιο επιπλέον φωτιστικό.

Έχετε σκεφτεί τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου ασφαλείας;

Η είσοδος του σπιτιού ή ακόμα και ο περιμετρικός φωτισμός του σπιτιού σας είναι ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι που πολλοί αγνοούν. Χαμηλός φωτισμός στο εξωτερικό του σπιτιού είναι ένα θετικό σημάδι για τους εισβολείς αντίθετα ένα υπερβολικά φωτεινό σημείο στην είσοδο του σπιτιού μπορεί να ενοχλήσει τους γείτονες. Η λύση βρίσκεται κάπου στη μέση και αυτή είναι στα φωτιστικά ασφαλείας. Μπορείτε με ένα μικρό κόστος να προμηθευτείτε φωτιστικά ασφαλείας με φωτοκύτταρο που ανάβουν μόνο όταν κάποιος περνάει απ΄έξω και θα προστατέψουν αποτελεσματικά την κατοικία σας.

Μην αμελείτε το μπαλκόνι ή τον κήπο σας.

Ωραία και τα φωτιστικά εσωτερικού χώρου και τα ασφαλείας αλλά μην ξεχνάμε τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου. Ο ρόλος τους δεν πρέπει να είναι μόνο χρηστικός, δηλαδή να εξυπηρετούν τις ανάγκες φωτισμού της βεράντας σας αλλά να προσφέρουν επίσης και μια ατμόσφαιρα ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες που καθόμαστε περισσότερο έξω έως αργά το βράδυ.

Κολωνάκια, απλίκες, καραβοχελώνες αλλά και ηλιακά φωτιστικά εξωτερικού χώρου για τις γλάστρες σας θα σας δώσουν μια ιδέα για το τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και εσείς στον χώρο σας. Αν έχετε κάποιο σημείο με πήλινες γλάστρες, λουλούδια ή κάποιο άγαλμα τότε σίγουρα πρέπει να δείτε τις εναλλακτικές που προσφέρονται για αυτές τις περιπτώσεις.

Αυτά είναι λοιπόν μερικά σημεία στα οποία θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο και να σκεφτείτε, ώστε να κάνετε την πλέον κατάλληλη επιλογή τόσο στα φωτιστικά εσωτερικού χώρου όσο και στα φωτιστικά εξωτερικού χώρου και να δημιουργήσετε την τέλεια ατμόσφαιρα σε κάθε χώρο του σπιτιού

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.