Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Υπό κατάληψη και το πανεπιστημιακό τμήμα ΔΠΠΝΤ του Αγρινίου-νέα διαμαρτυρία φοιτητών στην πλατεία Δημοκρατίας

Υπό κατάληψη και το πανεπιστημιακό τμήμα ΔΠΠΝΤ του Αγρινίου-νέα διαμαρτυρία φοιτητών στην πλατεία Δημοκρατίας

Υπό κατάληψη τελεί και το πανεπιστημιακό Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) που εδρεύει στο Αγρίνιο.
Οι φοιτητές του ακολουθούν τον δρόμο των δύο άλλων τμημάτων (ΔΠΦΠ και ΔΕΑΠΤ) στο δρόμο των κινητοποιήσεων ενώ προγραμματίζεται και νέα πορεία σήμερα στο Αγρίνιο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Συντονιστικών των καταλήψεων  οι φοιτητές του τμήματος  Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (ΔΕΑΠΤ) αντιδρούν στο σχεδιασμό ενσωμάτωσης του τμήματος στην υπό ίδρυση Γεωτεχνική Σχολή και ζητούν την συγχώνευση με το τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων της Πάτρας και την εκεί μεταφορά.

Οι φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρωπως υποστηρίζουν πως προωθείται η αλλαγή φυσιογνωμίας του Τμήματος και η ένταξη του στην υπό ίδρυση Γεωπονική Σχολή, σχέδιο που τους βρίσκει αντίθετους ενώ προβάλλουν και το χρόνιο αίτημα τους για μετονομασία του  Τμήματος  σε «Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος».

Αναμένεται και η ανακοίνωση με τα αιτήματα του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, που έχουν να κάνουν πάντως με τα όσα διακινούνται το τελευταίο διάστημα σχετικά με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το μέλλον των τμημάτων.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση εδώ και λίγη ώρα σε εξέλιξη είναι παράσταση διαμαρτυρίας  φοιτητών, που δεν χαρακτηρίζεται πάντως από μεγάλη συμμετοχή, στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.

Οι φοιτητές που έχουν συγκεντρωθεί, έχουν αναρτήσει πανό στο οποίο αναγράφεται ουσιαστικά το βασικό αίτημα του τμήματος ΔΠΦΠ, ενώ διαβάζουν και κείμενο με τα αιτήματά τους για το μέλλον των τμημάτων, φωνάζοντας παράλληλα και σχετικά συνθήματα.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.