Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Υπό κατάληψη πολλά σχολεία του Αγρινίου- Αντιφασιστική στο 3ο Λύκειο 

Υπό κατάληψη πολλά σχολεία του Αγρινίου- Αντιφασιστική στο 3ο Λύκειο 


Υπό κατάληψη τελούν σήμερα, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, πολλά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  στην περιοχή του Αγρινίου.

Οι καταλήψεις στην πλειοψηφία τους γίνονται για την 7η επέτειο μνήμης από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (18 Σεπτεμβρίου 2013).

Πρόκειται για καταλήψεις που ήταν προγραμματισμένες για την περασμένη Παρασκευή ωστόσο ματαιώθηκαν καθώς τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας. Τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στο Αγρίνιο είναι τα εξής: 4ο, 5ο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Αγίου Κωνσταντίνου, 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, ΓΕΛ, 1ο και 2ο ΕΠΑΛ. Υπό κατάληψη βρίσκονται και τα Γυμνάσιο, Λύκειο και ΕΠΑΛ Βόνιτσας.

Σε δύο περιπτώσεις σχολείων ωστόσο-Παραβόλα και Καινούργιο- οι μαθητές επικαλούνται και το ζήτημα των μασκών.

Αντιφασιστική χαρακτηρίζουν την κατάληψη τους οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου που ανήρτησαν πανό και σχετική ανακοίνωση.

“Αυτό δεν είναι το μόνο έγκλημα της Χρυσής Αυγής . Ευθύνεται και για άλλες δολοφονίες, επιθέσεις και κηρύγματα μίσους κατά μεταναστών και δημοκρατικών ανθρώπων”, αναφέρει η ανακοίνωση των μαθητών που απαιτούν την “παραδειγματική τιμωρία των ναζί της Χρυσής Αυγής“.

Σημειωτέον πως στις 11 προγραμματίζεται και μαθητική συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης.

Η ανακοίνωση των μαθητών του 3ου Λυκείου Αγρινίου:

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 7 χρόνων από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, οι μαθητές του 3ου ΓΕ.Λ. Αγρινίου πραγματοποιούμε σήμερα αντιφασιστική κατάληψη του σχολείου.

Αυτό δεν είναι το μόνο έγκλημα της Χρυσής Αυγής. Ευθύνεται και για άλλες δολοφονίες, επιθέσεις και κηρύγματα μίσους κατά μεταναστών και δημοκρατικών ανθρώπων. Σήμερα η εγκληματική οργάνωση είναι σε κάμψη και η κύρια ανησυχία των υπόδικων στελεχών της είναι να πέσουν στα μαλακά ενόψει του αποτελέσματος της δίκης της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο η ανάγκη για σκληρό αντιφασιστικό αγώνα δεν έχει πάψει να υπάρχει. Όσο συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά των μεταναστών, της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και των αγωνιζόμενων ανθρώπων, όσο συντηρείται ο εθνικισμός και ο θρησκευτικός φανατισμός ο κίνδυνος ακροδεξιάς εκτροπής είναι ορατός. Άρα και η μαχητική αντιφασιστική δράση επιβεβλημένη.

Αυτή την πορεία ακολουθούμε κι εμείς λοιπόν και απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ναζί της Χρυσής Αυγής. Η μόνη θέση που τους αξίζει είναι η φυλακή!

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ
!!! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!

21/09/2020

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.