Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Η υποδοχή της Δεξιάς Χειρός του Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος στην Αγία Τριάδα Αγρινίου (φωτό)

agia_triada (4)

Mε τη δέουσα λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου η υποδοχή της δεξιάς χειρός του τοπικού μας Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος, του εν Σκλαβαίνοις Βονίτσης ασκήσαντος και μαρτυρήσαντος. Έγινε κατόπιν προσκλήσεως του Εκκησιαστικού Συμβουλίου και του προέδρου Aρχιμ. π. Νεκταρίου Τριάντη.
Το Ιερό Λείψανο εκόμισε, κατόπιν ευλογίας του  Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Παλαίρου και υπεύθυνος του Ιερού Προσκυνήματος Αγίου Βλασίου Σκλαβαίνων, αιδεσ/τος οικον. π. Κωνσταντίνος Γατσούλης. Το υποδέχθηκε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτου , ο Αρχιμ. π. Μακάριος Αντωνόπουλος, ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη ευλογία που θα έχει αυτές τις ημέρες η πόλη του Αγρινίου και η ενορία , στην μορφή του ιερομάρτυρος Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος του νεοφανούς και στους πνευματικούς σκοπούς της ελεύσεως  και φιλοξενίας των Ιερών Λειψάνων.
Αμέσως μετά την υποδοχή τελέσθηκε σύντομος εσπερινός.
agia triadaΝα αναφέρουμε ότι η δεξιά χείρα του Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος θα φιλοξενείται και θα τίθεται προς προσκύνηση των πιστών στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου, μέχρι την επομένη ημέρα της πανηγύρεως του Ιερού Ναού, την  Τρίτη 29 Μαΐου το πρωί, μετά το πέρας του Ιερού Ευχελαίου το οποίο θα τελεσθεί στις 10.00 το πρωί.
Επί τη ευκαιρία της Εορτής του Αγίου Πνεύματος το Εκκλησιαστικό Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου προσκαλεί στις λατρευτικές εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν έως 29 Μαΐου 2018 με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Πέμπτη 24 Μαΐου 2018
7:00 π.μ. Όρθρος & Θεία Λειτουργία
20:30 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία επι τη εορτή της τρίτης ευρέσεως της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.
Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
19:00 μ.μ. Ακολουθία του Εσπερινού
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
7:00 π.μ. Όρθρος & Θεία Λειτουργία (Ψυχοσάββατο)
19:00 μ.μ. Ακολουθία του Εσπερινού
Κυριακή 27 Μαΐου 2018
07:00’πμ Όρθρος & Θεία Λειτουργία
19:00 μ.μ Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος προεξάρχοντος και ομιλούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως ημών
Πανοσ. Αρχιμ. Επιφανίου Καραγεώργου.
Δευτέρα Αγίου Πνευματος 28 Μαΐου 2018
7:00 π.μ. Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΚΟΣΜΑ.
19:00 μ.μ. Μεθέορτος εσπερινός και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος.
Τρίτη 29 Μαίου 2018
10:00 π.μ. Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου και εν συνεχεία αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Βλασίου.
19:00 μ.μ. Εκδήλωση αφιερωμένη στην Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως.
Θα πραγματοποιηθεί προβολή και ομιλία από τον
κ. Νικόλαο Λουκά Θεολόγο – Στρατηγό εν Αποστρατεία.
agia-triada (1) agia-triada (2) agia-triada (3) agia-triada (4) agia-triada (5) agia-triada (6) agia-triada (7) agia-triada (8) agia_triada (1) agia_triada (2) agia_triada (3) agia_triada (4) agia_triada (5) agia_triada (6) agia_triada (7) agia_triada (8)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.