Τρίτη, Απρίλιος 23, 2019

Υπογράφτηκε από το Δήμαρχο Αγρινίου η σύμβαση για τη διαχειριστική μελέτη του Πάρκου

Γ. Παπαναστασίου: Με σεβασμό στο περιβάλλον, προχωρούμε στην απόδοση του Πάρκου στους πολίτες.

unnamed-1 Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου υπέγραψε τη σύμβαση για τη διαχειριστική μελέτη του Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου, η οποία χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγρινίου τόνισε:
«Μετά το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων από την παλιά εργολαβία και την αποκατάσταση της προσβασιμότητας για τους δημότες, προχωρούμε, με γοργούς ρυθμούς και σύμφωνα με τις προεκλογικές μας εξαγγελίες, στην ανάπλαση του Πάρκου Αγρινίου, με στόχο αυτό το στολίδι, πνεύμονας της πόλης, να ξαναβρεί τη θέση που του αρμόζει.
Ακολουθώντας πιστά το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και σε συνεργασία με αναγνωρισμένους- πιστοποιημένους επιστήμονες, μετατρέπουμε ένα «τυπικό» εργαλείο, όπως είναι μια διαχειριστική μελέτη, σε ένα ουσιαστικό μοχλό ανάπτυξης. Επιδιώκουμε μια στρατηγική, βιώσιμη πρόταση, με σεβασμό στο περιβάλλον και με γνώμονα την ενίσχυση της Ταυτότητας του Αγρινίου, με τελικό στόχο τη βελτίωση αφενός της καθημερινότητας του δημότη, αφετέρου της εικόνας του επισκέπτη».
Η διαχειριστική μελέτη, η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός τριμήνου από την υπογραφή, περιλαμβάνει τοπογραφική, ειδική αρχιτεκτονική, φυτοτεχνική και περιβαλλοντική μελέτη. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, θα συνταχθεί Μητρώο του υπάρχοντος πρασίνου και θα γίνει επεξεργασία των απαιτούμενων δράσεων που θα πρέπει να ολοκληρωθούν για την αειφορική διαχείριση του Πάρκου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. ΠΑΝΕ-6

  Η ΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΡΙΖΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ, ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ.

 2. ΑΛΛΟΦΡΩΝ

  ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΩΡΗΔΟΝ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

 3. χριστιανός

  Μπράβο στον δήμαρχο, έτσι θέλουμε να είναι ζωντανός και τα έργα να γίνονται.

 4. Οκτώβριος Καίσαρ

  Δώσε απευθείας αναθέσεις δήμαρχε.
  Κοιτα μονο η μελετη να ειναι για το παρκο Αγρινιου και οχι για κανενα της Εδεσσας.
  Το dose pono dhmarxe προφέρεται στα γύφτικα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.