Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

14 συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική σε Αττική και επαρχία

Τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας, την οποία χρησιμοποίησε ο 29χρονος για να νοικιάσει το διαμέρισμα στην οδό Αλκαμένους, είχαν βρεθεί στο κρησφύγετο της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη

Η Αντιτρομοκρατική έχει προχωρήσει σε συλλήψεις 14 ατόμων στην Αττική και την επαρχία. Πρόκειται για μία συντονισμένη επιχείρηση που ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης.
Η επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει:
«Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα 8-5-2018, δεκατέσσερα (14) συνολικά άτομα (δεκατρείς ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες) στo πλαίσιo εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων».

Με μια αιφνιδιαστική επιχείρηση τα ξημερώματα της Τρίτης (08.05.2018) η Αντιτρομοκρατική πέρασε χειροπέδες σε 14 άτομα που φέρονται να «τροφοδοτούσαν» το λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο». Τα 14 εντάλματα σύλληψης είχε εκδώσει ο ειδικός εφέτης ανακριτής και η επιχείρηση έγινε υπό άκρα μυστικότητα.

Ανάμεσα στους 14 συλληφθέντες είναι 13 Έλληνες και ένας Αλβανός. Οι 11 είναι άνδρες και οι τρεις γυναίκες. Όλοι τους κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Η Αντιτρομοκρατική «έσπασε» το «επαναστατικό ταμείο»

Η μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι 14 συλληφθέντες φέρονται να τροφοδοτούσαν με χρήματα το «επαναστατικό ταμείο». Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα περισσότερα από τα χρήματα προέρχονταν από ληστείες και οι καταθέσεις γίνονταν σε λογαριασμό προσώπου που πρόσφατα είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και επίθεση κατά πολιτικού προσώπου.

Ο λογαριασμός αυτός είχε ανοιχτεί με άλλο όνομα από το πραγματικό του συγκεκριμένου προσώπου και με πλαστά στοιχεία.

Οι αρχές αναζητούν τώρα τη διαδρομή του χρήματος, από τους συλληφθέντες έως το «επαναστατικό ταμείο». Οι καταθέσεις ήταν είτε μικροποσά είτε μεγαλύτερα. Όπως φαίνεται από την κίνηση του λογαριασμού, τα χρήματα διατίθονταν σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζει η Αντιτροκρατική είναι αν τα χρήματα του «επαναστατικού ταμείου» προέρχονταν από ληστείες τραπεζών. Δεν έχει αποκλειστεί όμως το ενδεχόμενο να γινόταν ακόμα και έρανος!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗ ΠΑΝΟΥ-newsit.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.