Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

2ο αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό από τη Ναύπακτο -Σε πλήρη ετοιμότητα το Κέντρο Υγείας

2ο αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό από τη Ναύπακτο -Σε πλήρη ετοιμότητα το Κέντρο Υγείας

Η Αιτωλοακαρνανία συνεχίζει να είναι εκτός της λίστα των νομών με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με την επίσημη λίστα του ΕΟΔΥ που δημοσιεύτηκε και περιελάμβανε τα στοιχεία έως και το μεσημέρι της 29ης Μαρτίου. Αυτό βέβαια δεν θα πρέπει να προκαλέσει εφησυχασμό, καθώς ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, σύμφωνα και με τα όσα καθημερινά αναφέρει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σ. Τσιόδρας.

Στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, διεύθυνση, γιατροί και συνολικά το προσωπικό συνεχίζει να εργάζεται υπό τους ιδιαίτερους ρυθμούς της περιόδου, ακολουθώντας το σύνολο των οδηγιών που έχουν δοθεί από κεντρικό επίπεδο.

Η διαλογή των περιστατικών γίνεται εκτός της μονάδας, ανάλογα και με το ποια είναι τα χαρακτηριστικά του καθενός, παίρνοντας στη συνέχεια το κάθε ένα από αυτά και το δρόμο που του αντιστοιχεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του emprosnews.gr από το Κέντρο Υγείας δεν έχει σταλεί άλλη περίπτωση για να υποβληθεί στο τεστ, στο νοσοκομείο αναφοράς της περιοχής που είναι του Ρίου, πέραν εκείνης που σας αναφέραμε την προηγούμενη εβδομάδα και ήταν τελικά αρνητικό. Αξιόπιστες πηγές μας αναφέρουν όμως πως αντίστοιχη έκβαση είχε εμπύρετο περιστατικό από την περιοχή, το οποίο παρακολουθήθηκε από ιδιώτη γιατρό (δεν πέρασε από το Κέντρο Υγείας), και εστάλη στο Ρίο, με το αποτέλεσμα όμως και γι’ αυτό να είναι αρνητικό.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Βασιλική Μουσγά, μας εξέφρασε την αισιοδοξία της πως η περιοχή μας έως σήμερα βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο, τόσο γιατί δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα επιβεβαιωμένο κρούσμα, όσο και γιατί κυρίως οι πολίτες αποδεικνύουν στην πράξη ότι ακολουθούν τις εντολές. «Εάν συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση τότε θα έχουμε κατά πολύ ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες ο ιός να εξαπλωθεί», μας τόνισε, συνεχίζοντας: «Δεν είναι αγώνας ταχύτητας, αλλά ένας μαραθώνιος στον οποίο θα πρέπει όλοι μας, από τη θέση που βρίσκεται ο καθένας, να επιδείξουμε τη δέουσα σοβαρότητα. Εάν γίνει αυτό τότε οι νικητές θα είμαστε εμείς».

Η κ. Μουσγά καταλήγοντας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους ιδιοκτήτες ραφείου στο Λιμάνι της πόλης οι οποίοι πήραν την πρωτοβουλία κατασκεύασαν και έδωσαν στο Κέντρο Υγείας προστατευτικό υλικό, το οποίο όπως αναφέρουν στη σελίδα τους στο fb (Ραφείο Λιμάνι Ναύπακτος) περιλαμβάνει Ασπίδες προσώπου, από διαφανές πλαστικό φύλλο pvc, κολλημένο και ραμμένο μπροστά σε καπέλο. Αυτοί μάλιστα δεν είναι οι μόνοι επαγγελματίες της πόλης οι οποίοι με δική τους πρωτοβουλία έχουν χορηγήσει τη μονάδα με υλικό απαραίτητο για τις υψηλές απαιτήσεις της περιόδου.

Πηγή: emprosnews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.