Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

40 δαγκώματα από το ίδιο σκυλί της Τουρλίδας – Αγανακτισμένοι οι παθόντες και όχι μόνο

40 δαγκώματα από το ίδιο σκυλί της Τουρλίδας – Αγανακτισμένοι οι παθόντες και όχι μόνο

Άλλος ένας πολίτης έπεσε θύμα του επιθετικού αδέσποτου που ζει στην Τουρλίδα όπως καταγγέλλει μέσω των social media ο Απόστολος Αλετράς ο οποίος πριν από μερικές ημέρες είχε γνωστοποιήσει την επιθετικότητα του ζώου.

Μάλιστα μετά από άλλες καταγγελίες ο Δήμος με την συνεργασία κτηνιάτρου έστειλε ανθρώπους να περισυλλέξουν το ζώο ώστε να γίνει στείρωση και περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις σε κτηνιατρείο της πόλης. Όμως το συνεργείο βρέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα μετά από καταγγελία φιλοζωικού συλλόγου για παράνομη περισυλλογή.

Το γεγονός ότι μέχρι στιγμής 40 άνθρωποι δέχθηκαν την επίθεση του συγκεκριμένου ζώου φαίνεται ότι δεν προβληματίζει κανέναν.

Στην ανάρτηση του κ. Αλετρά απάντησε ο γνωστός κτηνίατρος Στάθης Πατσουράκης ο οποίος εκτός από γνώσεις διαθέτει και μεγάλη εμπειρία στην συμπεριφορά των ζώων. Ο κ. Πατσουράκης αναφέρει: «Και επειδή πέρα από την πλάκα, το δάγκωμα από σκύλο δεν είναι καθόλου καλή εμπειρία, πολλές φορές μάλιστα και με τραγικές συνέπειες, κάποιοι ευθύνονται γι’ αυτή την κατάσταση. Και μπορεί μεν να είναι βολικό να μεταθέτουμε πάντα την ευθύνη γενικά και αόριστα στο Δήμο, ας δούμε όμως ποιοι συντηρούν αυτή την κατάσταση. Γιατί, φιλοζωία, δεν είναι μόνο το ”βάζω νερό, φαΐ και ωραίες φωτό στο Fb”, είναι κυρίως το ”αναλαμβάνω την ευθύνη που συνεπάγεται η συντήρηση ενός ζώου σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς του”. Γιατί όταν κάποιοι ταΐζουν και ποτίζουν καθημερινά ένα ζώο, λογικό είναι αυτό να αισθάνεται τον τόπο και την εγγύς περιοχή ως τομέα ευθύνης και ιδιοκτησίας του, με αυτονόητο καθήκον να την προστατεύσει από οτιδήποτε το ένστικτό του εκλαμβάνει ως απειλή. Όποιος λοιπόν φροντίζει ένα αδέσποτο ζώο, να αναλαμβάνει και την ευθύνη προς τρίτους όταν αυτό εκδηλώνει επιθετική προσφορά. Όχι λοιπόν μόνο ”κρίμα το ζωάκι, να του βάλουμε νεράκι και φαγάκι” και όταν δαγκώνει, δεν ξέρουμε τίποτα, εδώ γυρνάει, αδέσποτο είναι. Υιοθεσία με Ονοματεπώνυμο επομένως, όποιος είναι τόσο ευαίσθητος και πλήρης ανάληψη των συνεπειών της συμπεριφοράς του».

Μάλλον είναι καιρός να αρχίσουμε να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις συμβουλές και την άποψη των ειδικών για το κάθε θέμα και εν προκειμένω για το θέμα των αδέσποτων, δεδομένου ότι αφενός πρέπει να προστατευτούν τα ίδια και αφετέρου να προστατευτούν οι πολίτες. Όταν ένα αδέσποτο οδηγηθεί στον κτηνίατρο προκειμένου να στειρωθεί και να εξεταστεί, θα είναι μετά σε θέση να δοθεί για υιοθεσία σε κάποιον που θα το επιθυμεί. Αν όμως παραμένει στον δρόμο διατρέχει πολλούς κινδύνους ενώ παράλληλα ως μέσο άμυνας χρησιμοποιεί την επίθεση με τα γνωστά αποτελέσματα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Πηγή: aixmi-news.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

9 Σχόλια

 1. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

  Συμφωνώ απόλυτα με τον κτηνίατρο και τον συγχαίρω για το θάρρος της γνώμης του. Διότι, πλέον, η “δικτατορία της φιλοζωίας” έχει επιβάλει μιαν άτυπη απαγόρευση γνώμης επί του θέματος. Επί του προκειμένου, θα πρέπει κάποια στιγμή ο Νομοθέτης να θεσπίσει ότι η αποδεδειγμένα, τακτική και κατ’ εξακολούθηση προσφορά βοήθειας προς αδέσποτο συνιστά de facto και de jure υιοθεσία και ο βοηθών αναλαμβάνει και όλες τις νομικές συνέπειες! Άντε, διότι γεμίσαμε από επικίνδυνα αδέσποτα τα οποία κάποιοι “φιλόζωοι” τα έχουν θέσει ατύπως υπό την προστασία τους, αλλά αρνούνται στις θεσμοθετημένες υπηρεσίες της Πολιτείας να αναλάβουν την ενδεδειγμένη δράση για την προστασία του κοινού. Κοντολογίς, οι “φιλοζωικές” θέλουν “και τον σκύλο χορτάτο και την πίττα ολάκερη “! Όχι, κύριοι της ανεύθυνης “φιλοζωίας”! Να μάθετε να αναλαμβάνετε την ευθύνη! Εφόσον θέλετε προστασία των αδέσποτων, να τα υιοθετείτε κιόλας!

 2. Τζακ

  Ναι τα μαυρα του τα χαλια ο κυριος, ειναι και κτηνιατρος τρομαρα του, και πιανει το θεμα ενος αδεσποτου ζωου απο το τελος, διχως αναφορα στο πως κατεληξε αδεσποτο,λογικα θα επεσε με αλεξιπτωτο στην τουρλιδα,
  Η ευθυνη μεταφερεται στο δημο κστις αρχες γιατι, καλημερα κτηνιατρε, αυτοι διαχειριζοντα καποια κονδυλιακια μωρε που αφορουν τα αδεσποτα κ την διαχειρηση τους,αλλα μη χαλασει η πιτα ε, μπορει να φαμε ολοι απο αυτην καποια στιγμη

 3. Ρεξ

  Επισης το συνεργειο του δημου, δεν γνωριζει ουτε τη διαδικασια νομιμης περισυλλογης??? Πατε καλα ρε?
  Κ την κατασταση τη συντηρουν οι φιλοζωοι
  Α ρε βαλτοτοπος

 4. Ανώνυμος

  ΟΙ ΤΟΞΙΚΟΙ ΤΡΈΜΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΆ ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΈΧΟΥΝ ΠΟΛΎ ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΕΝΈΡΓΕΙΑ ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ. .ΕΙΝΑΙ6 ΓΕΓΟΝΌΣ ΌΤΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΆ ΑΝΑΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΎΣ ΤΟ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΈΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΩΘΟΎΝ ΓΙΑΤΊ ΦΟΒΟΎΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΎΣ. ΤΟ ΤΙ ΤΡΑΒΆΝΕ ΕΠΊ ΧΙΛΙΆΔΕΣ ΧΡΌΝΙΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΆ ΑΠΌ ΕΣΆΣ ΕΊΝΑΙ ΑΣΎΛΛΗΠΤΟ,ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΤΑ ΒΑΣΑΝΊΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΤΏΝΕΤΑΙ.. ΑΝ ΠΕΤΆΓΕΤΑΙ ΕΝΑ ΞΕΡΟΚΟΜΑΤΟ ΨΩΜΊ ΘΆ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΆΤΕΥΑΝ ΚΙΌΛΑΣ, ΑΛΛΆ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΔΕΝ ΚΆΝΟΥΝ ΚΑΛΌ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ.

 5. Theodore Anastos

  Αν δεν είχατε τον διάβολος πατέρα δεν θά σάς ενωχλουσαν οι σκύλοι και οι γύφτοι δεν θέλουν τα σκυλιά για να μπορούν να κλέβουν με την προστασία των απατηλών κυβερνήσεων.

 6. Theodore Anastos

  Δεν ντρέπεστε βρε τοξικοί να λέτε εσείς οι γαιδαροι τον πετεινό κεφάλα. Το τί κάνατε καί τί κάνετε εσείς οι τοξικοί στα σκυλιά δεν περιγράφεται. Τα σκυλιά δεν είναι σάν εσάς έχουν καλή ενέργεια και είναι οι ποίο πιστοί σύντροφοι των ανθρώπων. Εσείς καί ο κτηνίατρος θέλετε γιατρό το σκυλί έχει ανάγκη μόνο από το ένα κομμάτι ψωμί.

 7. thira6

  Εγώ προσωπικά σε αυτόν τον κτηνίατρο δεν ξαναπάω και καλά εκανε και είπε τη γνώμη του για να ξέρουμε και εμείς τι σκέφτεται ο καθένας. Η ίδια η νομοθεσία αναφέρει το δικαίωμα να ταισουμε το οποιοδήποτε αδέσποτο εφόσον δεν είναι σε χωρο άλλου και εφόσον δεν αφήσουμε σκουπίδια. Επομένως κανεις μας δε θα πάρει άδεια από τον παραπάνω κτηνίατρο για να κάνουμε ότι λέει ο νόμος. Τωρα αντιλήψεις του τύπου μην ταιζεις αδέσποτο, γιατί μπορεί να επιτεθει είναι ανάξιες σχολιασμού… Έχει κάποιος επίσημα στοιχεία για το “40 δαγκώματα”;;;

 8. δημητρα

  Εστειλα την αναρτηση σε φιλοζωικα στην Αθηνα και επισης εκανα ερωτημα στον κτηνιατρικο συλλογο σχετικα με το αν εχουμε δυνατοτητα να ταιζουμε αδεσποτο ή οχι. Θα επανελθω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.