Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Άγιος Βλάσης: το γήπεδο μπάσκετ χρειάζεται άμεση επισκευή

Άγιος Βλάσης: το γήπεδο μπάσκετ χρειάζεται άμεση επισκευή
Δημοσιεύθηκε στο parakampylianews.blogspot.gr
13090138_1258104107547919_550495960_nΣτο γυμνάσιο Αγίου Βλασίου, στο πίσω μέρος του προαυλίου του, υπάρχει ένα γήπεδο μπάσκετ,το οποίο κατασκευάστηκε επί δημαρχίας Δημήτρη Σκιαδά, με μια απλή τεχνική.Στήθηκαν δυο μπασκέτες και πισσαρίστηκε το δάπεδο.
Με αυτόν τον τρόπο τόσο οι μαθητές όσο και οι καλοκαιρινοί επισκέπτες μπορούσαν να χαρούν το άθλημα.Το γήπεδο πληροί τις προδιαγραφές τόσο στο μήκος του όσο και στο πλάτος του και γι αυτό τον λόγο  είναι το μοναδικό που υπάρχει στην δημοτική ενότητα Παρακαμπυλίων.
Από τότε όμως παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των διευθυντών του σχολείου και ειδικά του κ Βάρσου που ασκεί εκεί τα καθήκοντά του τα τελευταία χρόνια ,δεν έγινε καμιά προσπάθεια βελτίωσης στου, παρά μόνο στις στεφάνες και στα διχτάκια, τόσο όσο δηλαδή το επέτρεπαν οι μικρές οικονομικές δυνατότητες του Σχολείου.
Το έδαφος έχει υποστεί διαβρώσεις σε διάφορα σημεία,σε τέτοιο βαθμό που το παιχνίδι,-όσο αυτό μπορεί να παιχθεί-, γίνεται επικίνδυνο για τους παίκτες αφού σε κάθε βήμα καραδοκεί ο τραυματισμός. Ήδη μετράμε τέτοιες περιπτώσεις.
Το γηπεδάκι αυτό αποτελεί τον μοναδικό χώρο άθλησης για τον Άγιο Βλάση και για τα γύρω χωριά τους καλοκαιρινούς μήνες.Κάθε απόγευμα μαζεύονται πάνω από 20 άτομα και αθλούνται.
Το περασμένο καλοκαίρι ο σύλλογος φίλων της Κορομηλιάς θέλησε στα πλαίσια της γιορτής νεολαίας που διοργανώνει κάθε χρόνο να κάνει ένα μίνι τουρνουά μπάσκετ tree on three με σκοπό να συμμετάσχουν παίκτες από όλα τα Παρακαμπύλια.Το τουρνουά δεν έγινε ποτέ λόγω όλων αυτών των προβλημάτων που προείπαμε.
ο Πρόεδρος του συλλόγου Πέτρος Σπυρέλης, ο διευθυντής του σχολείου κ.Βάρσος Νικόλαος, και ο τοπικός πρόεδρος κ Πολυχρόνης Παναγιώτης όπως πληροφορηθήκαμε  έθεσαν το θέμα τόσο στον ίδιο τον δήμαρχο όσο  στις τεχνικές υπηρεσίες και στον προϊστάμενο της αρμόδιας διεύθυνσης κ.Τζιώλη με επίσκεψή τους στο δημοτικό μέγαρο Αγρινίου.
Πράγματι άμεσα κλιμάκιο επισκέφθηκε τον χώρο και διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να κατασκευαστεί βιομηχανικό δάπεδο όπως είχε σχεδιαστεί αφού χρειάζονται έργα στήριξης.
Η διαδικασία αυτή όμως είναι αρκετά χρονοβόρα.Αυτό που ζητήθηκε από τους παραπάνω, είναι η προσωρινή επισκευή του γηπέδου,δηλαδή  μια λεπτή επίστρωση του δαπέδου με πίσσα ούτως ώστε να μπορεί να παιχθεί αξιοπρεπές μπάσκετ και το σημαντικότερο χωρίς κίνδυνο τραυματισμών, μέχρι να τελεσφορήσει η  κανονική του ανακατασκευή.
Οι φωτογραφίες δείχνουν το μέγεθος  του προβλήματος, και την αμεσότητα των ενεργειών.
Ελπίζουμε οι αρμόδιες υπηρεσίες να κινηθούν σύντομα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.