Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Αγρίνιο: αγωνία και συγκίνηση στην κλήρωση των σπιτιών του ΟΑΕΔ (φωτο-video)

Αγρίνιο: αγωνία και συγκίνηση στην κλήρωση των σπιτιών του ΟΑΕΔ (φωτο-video)


DSCN3051

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η διαδικασία της κλήρωσης πέντε κατοικιών η οποία έλαβε χώρα στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.
Σε πέντε οικογένειες της Αιτωλοακαρνανίας χαμογέλασε σήμερα η τύχη , αφού κέρδισαν μέσω κλήρωσης ανάμεσα σε 83 δικαιούχους , από ένα σπίτι η αποπληρωμή του οποίου γίνεται με ευνοϊκούς όρους.
Η διαδικασία για τη χορήγηση κατοικιών του πρώην ΟΕΚ ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 στον χώρο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου , τον οποίο κατέκλυσαν μέλη 83 οικογενειών που ήλπιζαν να είναι εκείνοι ανάμεσα στους τυχερούς.
Συγκεκριμένα πρόκειται για δυο διαμερίσματα στο Αγρίνιο και τρεις κατοικίες στον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ειδικότερα δύο στο Αιτωλικό και μία στο Μεσολόγγι (στις εργατικές κατοικίες).
Ως γνωστόν , με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, οικογένειες από διάφορες περιοχές της χώρας οι οποίες πληρούν τα κριτήρια θα αποκτήσουν μια κατοικία με τη χορήγηση κατοικιών του πρώην ΟΕΚ. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων είχαν εργατοϋπάλληλοι και συνταξιούχοι που συνδέονται με τους εργοδότες τους με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, δεν έχουν οι ίδιοι ή τα προστατευόμενα μέλη της οικογενείας τους ιδιόκτητη κατοικία και δεν έχουν λάβει οι ίδιοι ή τα προστατευόμενα μέλη της οικογενείας τους άλλη στεγαστική συνδρομή (δάνειο ή κατοικία) από τον καταργηθέντα ΟΕΚ καθώς και οι συνταξιούχοι των παραπάνω κατηγοριών.
Στην εκδήλωση τα συναισθήματα ποίκιλαν. Αγωνία, εκνευρισμός για την αναμονή και τους κανόνες της διαδικασίας, απογοήτευση σε όσους δεν είδαν τον δικό τους αριθμό να κληρώνεται και φυσικά δάκρυα χαράς και συγκίνησης για τους πέντε τυχερούς.
Η κληρωτίδα μίλησε και οι τυχεροί  δεν κατάφεραν να κρύψουν τη συγκίνησή τους για το δώρο που χορηγείται σε αυτούς και τις οικογένειές τους.
Στην εκδήλωση παρέστησαν και μίλησαν, απευθυνόμενοι στους δικαιούχους, ο πρόεδρος του ΕΚΑ κ. Μιχάλης Κατσιγιάννης, ο κ. Κωνσταντίνος Λιβέρης, μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ , εκπροσωπώντας τους υπαλλήλους καθώς και ο κ. Νίκος Αντζινάς , μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, εκπρόσωπος της διοίκησης.
Η επιτροπή κλήρωσης των κατοικιών αποτελούνταν από τους : Νικόλαο Αντζινά (μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ), Σωκράτη Κωστίκογλου (Γενικό Γραμματέα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας) , Μιχάλη Κατσιγιάννη  (πρόεδρο του ΕΚΑ) , Δημήτρη Μερμίγκη (προϊστάμενο του τμήματος Αγρινίου της Επιθεώρησης Εργασίας ) και Παναγιώτη Δεληγιάννη (προϊστάμενο προμηθειών Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας). Tη διαδικασία συντόνιζε ο κ. Γιάννης Μπίνας.
Οι πέντε δικαιούχοι είναι: Σβίγγος Δημήτριος (ο κ. Σβίγγος κέρδισε το σπίτι χωρίς κλήρωση, αφού υπήρχε η δυνατότητα χορήγησης σε κάποιους εκ των δικαιούχων, βάση κριτηρίων και κυρίως πολυτεκνίας. Ο κ. Σβίγγος είναι πατέρας έξι παιδιών).
Καπνίσης Ιωάννης (κατηγορία Α, κέρδισε το σπίτι ανάμεσα σε πέντε δικαιούχους που βρίσκονταν σε αυτή την κατηγορία)
Τσιρογιάννης Ανδρέας (κέρδισε την κατοικία ανάμεσα σε 10 δικαιούχους που βρίσκονταν στην κατηγορία Γ)
Γκούβρας Χρήστος και Τομαρά Υπαπαντή. Κέρδισαν από ένα σπίτι, ανάμεσα στους  67 δικαιούχους της κατηγορία Δ. Την κυρία Τομαρά εκπροσώπησε ο σύζυγος της κ. Ιωάννης Γκανιάτσος.
DSCN3047
DSCN3049
DSCN3054
DSCN3057
DSCN3043
DSCN3013 DSCN3014 DSCN3019 DSCN3022 DSCN3029 DSCN3035 DSCN3038 DSCN3055 DSCN3059 DSCN3061

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.