Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Αγρίνιο: τι προβλέπει η ανάπλαση της Χαριλάου Τρικούπη

Σημαντική αναβάθμιση μια μεγάλης περιοχής σηματοδοτεί η ένταξη της «ανάπλασης της οδού Χαρ.Τρικούπη και σύνδεσης του Εμπορικού Κέντρου με το Επιχειρηματικό Κέντρο στη ΝΑ είσοδο της πόλης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 3.300.000, 00 ευρώ που προβλέπει την ανάπλαση της Χαριλάου Τρικούπη σε όλο το μήκος, από την πλατεία Συντριβανίου έως την είσοδο της πόλης.

Σύμφωνα με τη μελέτη θα ανακατασκευαστεί το οδόστρωμα αλλά και τα πεζοδρόμια, θα αντικατασταθούν τα παλαιά δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης και θα τοποθετηθούν δίκτυα ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά τεχνολογίας LED ενώ στην αρχή της Χαρ.Τρικούπη θα τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων.

«Πρόκειται για ένα ακόμη μεγάλο έργο στην καρδιά της πόλης. Μια σημαντική παρέμβαση που συνδυάζει ουσιαστικά έργα υποδομών και αισθητική αναβάθμιση ενός μεγάλου τμήματος του Αγρινίου. Οι εργασίες ανάπλασης της Χαρ. Τρικούπη είναι κομμάτι ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που περιλαμβάνει ένα σύνολο παρεμβάσεων εντός του αστικού ιστού και συνδέεται με το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του Επιχειρηματικού Κέντρου στη Νοτιοανατολική είσοδο του Αγρινίου. Σταδιακά υλοποιούμε όλα τα έργα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης κάνοντας πράξη το όραμα μας για το Αγρίνιο», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. ΑΑ

  ΠΑΛΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΙΣΜΟ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΙΣΜΟΥΣ

 2. Αρίστος

  Υπάρχει και η οδός παναγοπουλου όπως κατεβαίνει κάνεις για το κέντρο της πόλης περπατώντας δεξια από το ύψος του
  βενζινάδικου στην, εθνικής Αντιστάσεως. Πρόκειται για πεζοδρόμιο άκρως προβληματικό για πεζούς, της πλάκας, επικίνδυνο, χωμάτινο και με φυτά ζουγλας σε μερικά σημεία μπροστά σε κτίρια ,οπου σίγουρα θα υπάρχουν και φίδια. Σε κάποια σημεία δε, υπάρχουν και μπαλκόνια που εξεχουν από μονοκατοικία, που σου κόβουν στην μέση τον μικρό πεζοδρόμιο . Αυτά 150-200 μέτρα από το Δημαρχείο.

 3. Τάκης

  Το δυτικό κομμάτι της πόλης ( Καλυβίων, Δασκαλόπουλου, Φιλίας, Μ. Χώρας ) αφημένο στην τύχη του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.