Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Αγρινιώτισσες σε φωτογράφηση μήνυμα κατά της κακοποίησης γυναικών

Αγρινιώτισσες σε φωτογράφηση μήνυμα κατά της κακοποίησης γυναικών

«Σπάσε τη σιωπή! Δεν είσαι η μόνη! Δεν είσαι μόνη!»

Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Θεσμοθετήθηκε με αφορμή την άγρια δολοφονία των τριών Δομινικανών αδελφών Μιραμπάλ, το 1960, που πολέμησαν σθεναρά ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς της χώρας τους.
Η καθιέρωση της ημέρας αυτής, υπερβαίνοντας το νόημα της τυπικής χρονικής υπενθύμισης γεγονότων, καταδεικνύει τον πόνο και την αγωνία εκατομμυρίων γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας στην παγκόσμια κοινότητα. Γυναίκες που στερούνται το δικαίωμα του Αυτοσεβασμού και της Αξιοπρέπειας και πολλές φορές τίθεται σε κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα.
Ο Δήμος Αγρινίου, στα πλαίσια του Άξονα «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και την καταπολέμηση της βίας»  υλοποιεί το έργο «Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου». Ο Ξενώνας του Δήμου Αγρινίου προσφέρει την δυνατότητα στέγασης και φιλοξενίας σε γυναίκες που βιώνουν την έμφυλη βία ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, καθώς και των παιδιών τους.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, διοργανώνει σήμερα εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στον χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς μέχρι τις 20.00.

Η εκδήλωση  περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφικών πορτρέτων 15 γυναικών, οι οποίες ξεχωρίζουν για το κοινωνικό τους έργο. Η έκθεση τιτλοφορείται «Ραγισμένα Πρόσωπα, Ρωμαλέες Ψυχές».
Με την εθελοντική συμμετοχή τους στη δράση οι γυναίκες θέλουν να συμπράξουν στην Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και να περάσουν το μήνυμα: «Σπάσε τη σιωπή! Δεν είσαι η μόνη! Δεν είσαι μόνη!»
Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε στις 12:00 π.μ. με μουσικό δρώμενο από τον Βασίλη Κονίδα και επιλεγμένους συνεργάτες του.
Στο χώρο της έκθεσης διανέμεται έντυπο πληροφοριακό υλικό που αφορά την λειτουργία και το έργο του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Anonimos

    “Ένας άνδρας με τα ροζιασμένα χέρια είναι ένας άνθρωπος με μια μαλακή καρδιά. Ποτέ μην εμπιστεύεσαι έναν άνδρα με μαλακά χέρια, καθώς αυτός είναι που έχει ροζιασμένη καρδιά.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.