Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Αηδία κατάντησαν οι τσαμπουκάδες στα δημοτικά συμβούλια πλέον

dhmo

Από ετούτη τη στήλη προειδοποιήσαμε εγκαίρως ότι το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου διολισθαίνει επικίνδυνα σε κάτι που θα καταλήξει στο τέλος να απαξιωθεί γιατί θα αφορά μόνο τον μικρόκοσμο των 200 ατόμων που πάντα τρέφονταν από τις έριδες στα τοπικά ζητήματα. Δεν είναι της ώρας να πούμε πως σχηματίστηκε αυτός ο μικρόκοσμος ούτε μειώνει την παραπάνω διαπίστωση το γεγονός ότι οι έριδες μεταξύ συμβούλων που παίρνουν πολλούς σταυρούς πουλάει σε «κλικ» ή σε “like”.

Το θέμα είναι ότι στο τέλος θα καταλήξουμε να βλέπουμε τις προσωπικές προσβολές και επιθέσεις σαν κάτι φυσιολογικό, σαν μέρος της συνεδρίασης. Αν δεν είχαν κάποιοι την ψυχραιμία να ζητήσουν αναβολή του θέματος δεν ξέρουμε που μπορεί να έφτανε το ζήτημα με τον τσακωμό για τον οποίο έχετε διαβάσει όλοι.

Για τους δημοτικούς συμβούλους και ειδικά τους έμπειρους δεν έχω να πω κάτι, μεγάλα παιδιά είναι, ας τα βρουν μεταξύ τους κι αν θέλουν τόσο πολύ αν κάνουν ροντέο κάθε συνεδρίαση να ξέρουν πως κρίνονται όχι μόνο από τους φίλους τους στα δίκτυα. Το επίπεδο πάντως έχει πέσει χαμηλά και κανείς δεν δικαιούται να επιχαίρει, όλοι πρέπει να απολογηθούν γιατί το Σώμα είναι ενιαίο.

Ως κάποιος που βλέπει χρόνια τα δημοτικά συμβούλια στο Αγρίνιο έχω να κάνω μια πρόταση όμως προς το προεδρείο αλλά και τους συμμετέχοντες. Πρέπει τώρα που πέρασε η μπόρα των εφόδων στα συμβούλια από διάφορους διαμαρτυρόμενους να μπει ένα όριο το οποίο μόλις θα ξεπερνιέται από πολίτη ή από σύμβουλο εκείνος θα αποβάλλεται από την αίθουσα ή θα διακόπτεται η συνεδρίαση. Δεν μπορεί κάποιος πολίτης να παίρνει τον λόγο και να προκαλεί συμβούλους ή να φωνάζει ότι «θα κάνει τους Αγρινιώτες ανθρώπους» εκείνος και να κάνουμε σαν να μην τρέχει τίποτε. Ούτε μπορεί να προκαλεί τον Πρόεδρο και να… προειδοποιεί συμβούλους.

Ίσως έρθουν και πιο δύσκολες μέρες για την κοινωνία και θα έχουμε άλλα χειρότερα.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Giorgos

    Ναι καλά, δε τους ξέρατε. Αλήθεια για τις προσλήψεις τα κριτήρια τηρούνται ή μπαίνουν με συνεντεύξεις, με οικογενειακούς φίλους κτλ; Στην αναπτυξιακή τι γίνεται; Από πού πληρώνονται? Στον Οδυσσεα- ΟΚΑΝΑ τι έγινε; Στα ΑΜΕΑ τι έγινε; Στην κοινωφελή τι γίνεται? Ερωτησεις- ερωτήσεις….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.