Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Αισιοδοξία Τσιόδρα: Πάμε πολύ καλά, αναμένονται ανακοινώσεις για χαλάρωση των μέτρων

Αισιοδοξία Τσιόδρα: Πάμε πολύ καλά, αναμένονται ανακοινώσεις για χαλάρωση των μέτρων

Ο λοιμωξιολόγος του Υπουργείου Υγείας είναι πολύ ευχαριστημένος για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα

Για άλλη μια φορά εμφανίστηκε αισιόδοξος ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Μάλιστα, ανέφερε τους λόγους που επικρατεί αισιοδοξία, ενώ προανήγγειλε και σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού κίνησης και αγοράς.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε αναλυτικά:

“Οι απαντήσεις δεν είναι ξεκάθαρες, σε όλες τις στρατηγικές υπάρχει μια αβεβαιότητα. Το σημαντικότερο είναι οι ζωές που κερδήθηκαν. Με τη συνεργασία όλων σας γλιτώσαμε τα χειρότερα. Πάμε καλά και αυτό οφείλεται στα μέτρα, στην καλή συμπεριφορά όλων μας, γιατί συνειδητοποιήσαμε γρήγορα την απειλή του κορονοϊού.

Η καμπύλη των σοβαρά νοσηλευομένων μειώνεται. Το R0 είναι σημαντικά κάτω από το 1 και αυτό μας δίνει περιθώριο χαλάρωσης των μέτρων, που θα γίνει σταδιακά και με προσοχή.

Έχουν αναπτυχθεί, από επιστήμονες της χώρας μας (ΕΟΔΥ, Πανεπιστήμιο Αθηνών κ.λπ.) μαθηματικά εργαλεία που ερμηνεύουν τις τάσεις της πανδημίας σε πραγματικό χρόνο. Αυτά θα μας δίνουν περισσότερη αυτοπεποίθηση ώστε να ελέγχουμε τη χαλάρωση και το πώς θα γίνεται αυτή. Δεν θα θέλαμε να ανακάμψει η πανδημία στη χώρας μας μετά από μια τόσο επιτυχημένη πορεία, ακόμα κι αν αυτή σχετίζεται με περισσότερους από 100 νεκρούς.

Ο συστηματικός σχεδιασμός και διάλογος συνεχίζεται. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν περαιτέρω παρεμβάσεις για τα μέτρα και τη σχεδιαζόμενη σταδιακή χαλάρωσή τους. Αύριο είναι προγραμματισμένη και η συνεδρίαση της επιτροπής μας ώστε να συζητηθούν φλέγοντα θέματα, όπως η επέκταση των κριτηρίων για εργαστηριακούς ελέγχους”.

thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.