Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Ακυρώνονται όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στους Δήμους Αμφιλοχίας και Θέρμου

Ακυρώνονται όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στους Δήμους Αμφιλοχίας και Θέρμου

Ο Δήμος Αμφιλοχίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει ότι ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις του, καλεί τους πολίτες να τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ευχαριστεί τους εργαζομένους του, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους εθελοντές που εργάστηκαν για την υλοποίηση του εορταστικού προγράμματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Έπειτα από την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών για ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα, ενημερώνουμε πως ακυρώνονται ΟΛΕΣ οι προγραμματισμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αμφιλοχίας από σήμερα, Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 έως και την Καθαρά Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2020. Η απαγόρευση των ανάλογων εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα πραγματοποιείται για την προστασία του κοινού από τον κορονοϊό (COVID-19).

Καλούμε όλους τους πολίτες να μην επιδεικνύουν υπερβολική ανησυχία αλλά να τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής (πλύσιμο των χεριών, αερισμός του χώρου, χρήση αντισηπτικών) και να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια σε περίπτωση που παρουσιάζουν συμπτώματα όπως πυρετός, βήχας ή δυσκολία στην αναπνοή.

Αναλυτικές οδηγίες προφύλαξης μπορείτε να αναζητήσετε στη σελίδα του υπουργείου Υγείας στο διαδίκτυο:

https://www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metadotika-kai-mh-metadotika-noshmata/c388-egkyklioi/6652-odhgies-prostasias-apo-anapneystikh-loimwksh-apo-to-neo-koronaio

Ο Δήμος Αμφιλοχίας θέλει να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους του Δήμου, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους εθελοντές που αυτό το διάστημα εργάστηκαν για την υλοποίηση του εορταστικού προγράμματος.

Σχετική ανακοίνωση για την ακύρωση των δικών του εκδηλώσεων εξέδωσε και ο Δήμος Θέρμου:

Ο Δήμος Θέρμου ενημερώνει ότι ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Καρναβαλιού και της Καθαράς Δευτέρας 2 Μαρτίου 2020, μετά την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών, όπου αναφέρεται ότι αποφασίζεται η ματαίωση των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας, σύμφωνα με την από 27.02.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Και η ανακοίνωση της Κοινότητας Θέρμου:

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών ματαιώνονται στο δήμο ΘΕΡΜΟΥ όλες οι αποκριάτικες  εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο και την Καθαρά Δευτέρα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.