Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Aντίλογος για μια προκήρυξη στο Νοσοκομείο Αγρινίου…

Aντίλογος για μια προκήρυξη στο Νοσοκομείο Αγρινίου…

Την προκήρυξη νέων θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και έξι από τις θέσεις αφορούν το Νοσοκομείο Αγρινίου.

Για μια από αυτές ωστόσο εκφράζονται σημαντικές αντιρρήσεις. Ο λόγος για τη θέση του Συντονιστή Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής.

Στη χειρουργική κλινική από τις οκτώ οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες οι πέντε. Τέσσερις με διευθυντές (που και εμπειρία δεκαετιών και χιλιάδων χειρουργείων διαθέτουν και στον έναν εξ’ αυτών έχει ανατεθεί η διεύθυνση της κλινικής )και μια με Επιμελητή Α’. Συν ένας επικουρικός…Στον έναν από τους διευθυντές

Ο αντίλογος βασίζεται στο κατά πόσον είναι απαραίτητος ένας ακόμη διευθυντής. Αντίλογος που έχει εκφραστεί έντονα και από την πλειοψηφία των γιατρών του Νοσοκομείου.

Για την προκήρυξη της θέσεως το σκεπτικό της διοίκησης του Νοσοκομείου έκανε λόγο για την ανάγκη καλύτερης λειτουργίας της κλινικής.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα για το αν έχει προβλήματα σήμερα η κλινική. Και αν αυτό το όποιο πρόβλημα είναι στη διεύθυνση της Κλινικής ή στην ανάγκη ενίσχυσης της με Επιμελητές Β’ . Μια ανάγκη εξάλλου που έχουν σήμερα όλες οι Κλινικές του ΕΣΥ.

Ενδεικτικό μάλιστα αυτή της ανάγκης το γεγονός ότι από τις 25 θέσεις γενικής χειρουργικής που προκηρύχθηκαν πανελλαδικά μόνο για τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Πύργου (!) προκηρύχθηκαν στο βαθμό του διευθυντή. Οι 23 αφορούν στο βαθμό του Επιμελητή Β’. Η θέση του διευθυντή άλλωστε προκηρύσσεται κατ΄ εξαίρεση…

Το ζητούμενο επί της ουσίας είναι η Κλινική να έχει «στρατιώτες» και όχι μόνο «στρατηγούς», όπως αναφέρθηκε και παλαιότερα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. nick

  Η προσφορά της συγκεκριμένης κλινικής διαχρονικά και πολύ περισσότερο σήμερα , μέσα και στη συγκυρία της υγειονομικής κρίσης , μέσα από συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία των στελεχών της , είναι τεράστια ,στον υγειονομικό χάρτη της ευρύτερης περιοχής.Σημριωτρον ότι βρίσκεται πολύ πάνω από το μέσο όρο συγκρινόμενη ακόμα και μεγάλα νοσοκομεία της περιφέρειας , στην απόδοση υγειονομικών υπηρεσιών.Κακ σε αυτό συντέλεσαν και συντελούν οι γιατροί της που χρόνια αποδίδουν τα μέγιστα ,ξεπερνώντας εαυτους ,αφού η υποστελέχωση είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του ΕΣΥ….σκεφτείτε άνθρωποι άνω των εξήντα να συνεχίζουν να εφημερεύουν και να χειρουργούν νύχτα και μερα.Η εν λόγω απόφαση πέρα από το γεγονός ότι θίγει ανθρώπουε καταξιωμένους στο χώρο της χειρουργικής και ιατρικής γενικότερα ,τίποτα δε προσφέρει όχι μόνο στην ανακούφιση των ευθυνών τους , αλλά και στη μελλοντική λειτουργία της κλινικής ,αφού στερεύει από στρατιώτες γιατρούς όπως ο αρθρογράφος χαρακτηρίζει , που η όρεξη τους και η ζωντάνια τους για δουλειά σε απόλυτο συνδυασμό με την εμπειρία των μεγαλύτερων ,κυριολεκτικά θα απογείωνε την εν λόγω κλινική.Αυτπι λοιπόν που έλαβαν την απόφαση για την προκήρυξη της συγκεκριμένης θέσης θα έπρεπε να τα λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους , πριν τη λάβουν ποιος ξέρει από ποια ταπεινά κίνητρα και όπως αποδεικνύεται μη γνωρίζοντας τις άμεσες συνέπειες.Δεν είναι αργά για αναγνώριση λαθών…..

 2. ΒΑΣΙΛΗΣ

  Αισθανόμαστε βαθιά θλίψη και απογοήτευση παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την προκήρυξη θέσης Διευθυντή στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου. .Η προσφορά των υπηρετούντων ιατρών είναι εξαιρετικά σημαντική και διαχρονική στην πόλη του Αγρινίου και στην ευρύτερη περιοχή. Ιατροί με τυπικά και ουσιαστικά προσόντα , με εμπειρία μεγάλη και ήθος πρόσφεραν και υποστήριξαν την εύρυθμη λειτουργία της κλινικής όλα αυτά τα χρόνια.
  Τώρα σε καιρούς δύσκολους εν μέσω πανδημίας, αυτό που έχει ανάγκη η κλινική είναι η στελέχωσή της από νέους επιστήμονες οι οποίοι με την καθοδήγηση των παλαιοτέρων θα προσφέρουν τα μέγιστα.
  Δεν είναι καιρός για πολιτικά παιχνίδια και μικροπρέπειες.
  Δεν το επιτρέπει ούτε ο χώρος ούτε ο χρόνος!!!!!!!

 3. ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

  ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ.ΔΙΥΘΥΝΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΟΙ.ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ Β ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΕ 1 ΔΕΙΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ.ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.ΜΑΧΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ ΙΚΑΝΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ,ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ ΦΕΡΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ 1 ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.