Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Bαρεμένος: «τεράστιας σημασίας η ένταξη του πρώην Ξενία Ναυπάκτου στο ΕΣΠΑ »

xenia«Η ένταξη του πρώην Ξενία Ναυπάκτου στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ είναι μια εξέλιξη τεράστιας σημασίας, ιστορική θα έλεγα», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.
«Έγιναν τεράστιες προσπάθειες για τη χρηματοδότηση του έργου», υπενθύμισε, «ο φάκελος που υπεβλήθη ήταν άρτιος και είναι τώρα η μεγάλη ευκαιρία, αυτό το στολίδι που είχε αφεθεί στην τύχη του, να μετατραπεί σε έναν χώρο που θα αλλάξει την εικόνα της Ναυπάκτου». Στόχος είναι, εξήγησε, η δημιουργία ενός υπερσύγχρονου τουριστικού και πολιτιστικού κέντρου, ενός πολυχώρου που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ψηφιακή αναπαράσταση της ναυμαχίας της Ναυπάκτου και θα μπορεί να προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, καθώς και επιμορφωτικών επισκέψεων των μαθητών των σχολείων, όπως έγινε στη Μεσσηνία με το Ναβαρίνο.
Αναφερόμενος, τέλος, στην πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για την ενίσχυση των ορεινών δήμων, ο Γιώργος Βαρεμένος υπενθύμισε ότι αυτή περιλαμβάνει και τους δήμους Ναυπακτίας και Θέρμου. Ειδικότερα για τον δεύτερο, «είναι μια ανάσα», είπε, «υπάρχουν και άλλα πράγματα που αφορούν το Θέρμο, γίνονται προσπάθειες ενίσχυσής του και σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις αρχαιολογικές ανασκαφές, για τα οποία θα είμαι σε θέση σε σύντομο χρονικό διάστημα να πω περισσότερα».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.