Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

Περιμένοντας (ακόμη) το νέο Οργανισμό…

δημαρχείο-ΑγρινίουAλλαγές στις αντιδημαρχίες αναμένονταν, αλλαγές σε προϊσταμένους προέκυψαν στο δήμο Αγρινίου. Η εξέλιξη δεν αποτέλεσε ωστόσο έκπληξη, διακινούνταν η πληροφορία το προηγούμενο διάστημα.
Τα μέσα ενημέρωσης λοιπόν ενημερώθηκαν από τη διαδικαστική – τυπική  ανάρτηση στο «Διαύγεια» για τις αλλαγές προϊσταμένων και ενημέρωσαν τους πολίτες. Μια ενημέρωση ωστόσο που πόρρω απέχει από την ενδεδειγμένη.
Γιατί ενδεδειγμένο θα ήταν οι πολίτες να πληροφορηθούν με ποιο σκεπτικό η δημοτική αρχή προβαίνει στις σχετικές αλλαγές. Πολεοδομία και Τεχνική είναι κομβικές υπηρεσίες και για τους πολίτες και για την παραγωγή έργου του Δήμου.
Τομείς νευραλγικοί αλλά και καιροί πονηροί. Γνωστές άλλωστε οι συγγενικές σχέσεις διευθυντών με αιρετούς, γνωστές και οι διεργασίες των τελευταίων μηνών στο δήμο Αγρινίου, άγνωστα ίσως κάποια παρασκήνια.
Ευλόγως παράλληλα οι αλλαγές σε υπηρεσιακούς παράγοντες προκαλούν συνειρμούς για τις (μη) εξελίξεις στο ζήτημα του Οργανισμού του δήμου για τον οποίο υπάρχει άλλωστε και αρμόδιος (ο γενικός γραμματέας) .
Αποτέλεσε εξάλλου η αλλαγή οργανισμού ζήτημα «σημαία» προεκλογικά. Ένα ζήτημα που συνδέθηκε και με το ξήλωμα του «συστήματος» . Το «σύστημα» βέβαια παραμένει ισχυρό σε υπηρεσιακό επίπεδο γιατί η δημοτική αρχή αρκέστηκε στην αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Εκτός κι αν θεώρησε λειτουργικό τον οργανισμό της προηγούμενης δημοτικής αρχής και πως το πρόβλημα ήταν μόνο στην Πολεοδομία και την Τεχνική Υπηρεσία.
Όπως και να έχει οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τη φιλοσοφία που διέπει τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής σε καίρια ζητήματα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.