Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

“Χωρίς μεταθέσεις και εξοπλισμό μόνο Άμεση Δράση δεν θα είναι”, λένε οι αστυνομικοί του Αγρινίου

“Χωρίς μεταθέσεις και εξοπλισμό μόνο Άμεση Δράση δεν θα είναι”, λένε οι αστυνομικοί του Αγρινίου

astynomia1Την 3η και 4η Μαΐου 2017 αντιπροσωπεία της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Αντώνιο Κωστάκη και τον Γενικό Γραμματέα Θεόδωρο Λαχανά ,παρευρέθηκε και συμμετείχε στο διήμερο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ στην Αθήνα. Με την ευκαιρία αυτή επανέφεραν εκ νέου τα αιτήματα των αστυνομικών της Διεύθυνσης που εδρεύει στο Αγρίνιο.
Στη διάρκεια του Συμβουλίου την δεύτερη μέρα, παρουσία και του Υποστράτηγου κ. Κωτσάκη υπεύθυνου οικονομικών του Αρχηγείου και του κ. Δασκαλάκη, υπεύθυνου ανθρωπίνου δυναμικού, από τον πρόεδρο της Ένωσής εκφράστηκαν οι απόψεις της και έγινε ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν την περιοχή μας.
Ειδικότερα για το θέματα του επικίνδυνου της εργασίας και το δικαίωμα της απεργίας προτάθηκαν να επικαιροποιηθούν παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού κ. Κατρούγκαλου σε συνέδρια και συμβούλια της ομοσπονδίας των αστυνομικών υπαλλήλων που ήταν σύμφωνος με τα ανωτέρω και να εξετασθούν τρόποι (νομικοί -νομοθετικοί ) για την εξεύρεση λύσης.
Για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας και την ίδρυση Άμεσης Δράσης στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας ζητήθηκε να στελεχωθεί με μεταθέσεις εκτός διευθύνσεως και να της χορηγηθούν υλικοτεχνικά εφόδια (αυτοκίνητα, υπολογιστές, καινούρια αλεξίσφαιρα, κ.α.) καθώς “σε διαφορετική περίπτωση μόνο Άμεση Δράση δεν θα είναι”, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.
Σύμφωνα εξάλλου με την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας τέθηκε το ζήτημα των συνεχών συνοδειών προσώπων και πραγμάτων.
Ζητήθηκε η επανεξέταση του θέματος στο πλαίσιο της εξοικονόμησης χρημάτων-εργατο ωρών-προστασίας των οχημάτων. Ζητήθηκε εξάλλου να εγκρίνονται τα κονδύλια που αφορούν θέματα για την ασφάλεια και την υγιεινή των συναδέλφων και δήλωσε ότι οι Ενώσεις δεν μπορούν να είναι χορηγοί της Αστυνομίας τροφοδοτώντας τους μα χαρτί Α4-γάντια-μάσκες-απολυμαντικά και πολλά άλλα υλικά.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ.Κωστάκης πρότεινε θέσπιση χορήγησης άδειας στους Αστυνομικούς που τα παιδιά τους συμμετέχουν σε Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ-ΤΕΙ την περίοδο των εξετάσεων καθότι όλη η οικογένεια βρίσκεται σε πίεση- άγχος και αγωνία, όπως άλλωστε προβλέπεται για τους στρατιωτικούς.
Απαντώντας οι υπηρεσιακοί παράγοντες δήλωσαν ότι για το επικίνδυνο της εργασίας χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση. Για διάφορα εφόδια –αυτοκίνητα βρίσκονται διαγωνισμοί σε εξέλιξη όμως καθυστερούν λόγων ενστάσεων των ενδιαφερόμενων εταιρειών. Για την έγκριση κονδυλίων για θέματα ασφάλειας και υγιεινής οι εγκρίσεις χρονοτριβούν λόγω ενδελεχών ελέγχων από τους αρμόδιους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.