Σάββατο, Ιούλιος 20, 2019

Η ψηφιοποίηση αποφάσεων και ονοματοδοσιών δρόμων σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα υπήρξε και η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου.
Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης (τακτικής μεν αλλά «ειδικού σκοπού», σύμφωνα με τον κ. Φωτάκη) περιλάμβανε δύο θέματα, αρχικά την ψηφιοποίηση όλου του αρχείου των αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου και ως δεύτερο την ψηφιοποίηση των αποφάσεων ονοματοδοσίας, τις διορθώσεις, αντιστοίχιση και επικαιροποίηση όλων των οδών της πόλεως του Αγρινίου καθώς και την έκδοση σχετικού χάρτη και ευρετηρίου της πόλης. Εισηγητής ο πρόεδρος του Σώματος Βασίλης Φωτάκης ενώ δεν έλειψαν και επιμέρους διαφωνίες ωστόσο εγκρίθηκαν ομόφωνα.
Η ψηφιοποίηση όλου του αρχείου των αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου , από το 1911 μέχρι το 2010, είναι μια σημαντική εξέλιξη ωστόσο έπρεπε να φθάσουμε στο 2019 για να συμβεί. Είναι σημαντική για την ιστορική έρευνα και τη  μελέτη της ταυτότητας της πόλης , όπως επισημάνθηκε, ενώ εύσημα αποδόθηκαν στους υπαλλήλους υπηρεσιών (Προγραμματισμού, Μηχανογράφησης) και οκταμήνων του δήμου που εργάστηκαν τα τελευταία 2,5 χρόνια και ειδικά στον γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάνο Ζωναρά . Η εργασία –επισημάνθηκε- δεν επιβάρυνε οικονομικά τον δήμο.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρ.Κορδολάιμης υποστήριξε πως το αρχείο συγκεντρώθηκε από την δημοτική αρχή Μοσχολιού –κάτι που επισήμανε και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ν. Καζαντζής -γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Τονίστηκε εξάλλου από συμβούλους της αντιπολίτευσης πως υπάρχει προεκλογική σκοπιμότητα καθώς το θέμα έρχεται τώρα στο δημοτικό συμβούλιο.
«Για μια ακόμα φορά φάνηκε η γύμνια της πόλης μας ακόμη και στα αυτονόητα. Το 2019, που ο άνθρωπος καταφέρνει να παρατηρεί και να φωτογραφίζει μαύρες τρύπες σε άλλους γαλαξίες, δεν «περιποιεί» καμία τιμή να κομπάζουμε, ότι καταφέραμε να ψηφιοποιήσουμε τα αρχεία των δημοτικών συμβουλίων, ούτε να ακούμε ότι «το στοίβαγμα των πρακτικών» σε κάποιο υπόγειο είναι έργο», ανέφερε ο Στέλιος  Μερμίγκης (Ανυπότακτο Αγρίνιο).

Η παρουσίαση της ψηφιοποίησης των αποφάσεων ονοματοδοσίας   έγινε από αρμόδιο δημοτικό υπάλληλο με χάρτη ο οποίος  θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του δήμου όπου κάθε δρόμου το όνομα θα  παραπέμπει και στη  σχετική απόφαση ονοματοθεσίας .

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βασίλης Φωτάκης τόνισε πως  σε επόμενη φάση και εφόσον  επιλυθούν οι εκκρεμότητες θα πρέπει να ανατεθεί σε εργολαβία η τοποθέτηση πινακίδων και αριθμών.«Η πόλη αποκτά χάρτη και αυτό είναι το σημαντικότερο» τόνισε.

Έκανε λόγο για ντροπή καθώς «εδώ και δέκα χρόνια αποφάσεις παλιότερων Δημοτικών Συμβουλίων για πάνω από 100 ονόματα διαφόρων προσωπικοτήτων που δόθηκαν σε διάφορους δρόμους της πόλης μας, προκειμένου να τιμηθούν, δεν υλοποιήθηκαν ποτέ μιας και δεν βρέθηκαν οι δρόμοι που προορίζονταν για αυτούς. Το χειρότερο όλων είναι, ότι στον ίδιο δρόμο δίνονταν δυο και τρία ονόματα μαζί, παρότι υπάρχουν δεκάδες ανώνυμοι δρόμοι.Προχειρότητα, φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια, ανικανότητα, ποιος ξέρει

Ο Τίμος Παπανικολάου της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησε   να υπάρχει σχετική μέριμνα και για όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του δήμου και η αρμόδια Επιτροπή να ασχοληθεί με το θέμα των πολλών ανωνύμων οδών στο Αγρίνιο.Ο Ν. Καζαντζής υποστήριξε πως ο χάρτης  πρέπει να έχει χρηστική εφαρμογή υποστηρίζοντας πως η δημοτική αρχή «δεν ξέρει την πόλη» και ξεκινά το έργο αυτό ανάποδα».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.