Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Διαξιφισμός Μπούρα-Βαρεμένου στο Συνέδριο «Δυτικά eπιχειρείν 2021»

Διαξιφισμός Μπούρα-Βαρεμένου στο Συνέδριο «Δυτικά eπιχειρείν 2021»

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του πρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών  Χρήστου Μπούρα και του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  Γιώργου Βαρεμένου στο Συνέδριο «Δυτικά eπιχειρείν 2021».

Κατά τον χαιρετισμό του πρώτου, όπου και έγιναν εξαγγελίες αναφορικά με το σχεδιασμό για την ίδρυση κτηνιατρικού τμήματος στην Αιτωλοακαρνανία αλλά και τη δημιουργία 200 δωματίων φοιτητικών εστιών σε Αγρίνιο και 200 στο Μεσολόγγι, οι δύο άνδρες διαφώνησαν όταν ο Γιώργος Βαρεμένος παρενέβη μόλις ο Χρήστος Μπούρας χαρακτήρισε το Πανεπιστήμιο Πατρών ως «τη μεγαλύτερη βαριά βιομηχανία στην Δυτική Ελλάδα, μία βαριά βιομηχανία 70 εκ. ευρώ το χρόνο».

«Εκτιμώ και σέβομαι τους βουλευτές, θα ‘ρθειτε στο γραφείο μου να δείτε ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών πλήρωσε πολύ περισσότερα από αυτά που απορρόφησε. Σας έχω καλέσει πολλές φορές και δεν ήρθατε κύριε Βαρεμένε», αντέτεινε ο πρύτανης, με τον Γιώργο Βαρεμένο να του απαντά ότι δεν λέει αλήθεια.

«Σας καλώ τώρα, αν δεν λέω αλήθεια, με στοιχεία να τα δείτε», ανταπάντησε ο Χρήστος Μπούρας, με τον Γιώργο Βαρεμένο να του ζητά να μιλήσει για τα αποθεματικά του πρώην πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

«600 χιλιάδες ήταν κ. Βαρεμένε, το αμφισβητείτε; Είναι εδώ ο κ. Χαρίτσης που έχει κάνει οικονομικά, υπάρχει ο δημόσιος αποθετικός λογαριασμός. Στο τέλος του χρόνου όλα τα αδιάθετα των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου μπαίνουν εκεί. Τι σημασία έχουν τα 600 χιλιάδες όταν χαλάσαμε 1,5 εκ; Το θέμα είναι το τι θέλει το Πανεπιστήμιο εκτός του κράτους, τρεις φορές παραπάνω. Αυτά τα χρήματα απασχολούν κόσμο και τροφοδοτούν τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας», ήταν η απάντηση του πρύτανη.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 1:58:56:

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.