Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Εκδήλωση από το Δημόσιο ΙΕΚ Αγρινίου

Εκδήλωση από το Δημόσιο ΙΕΚ Αγρινίου

Aνακοίνωση για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τη διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ από το Δημόσιο ΙΕΚ Αγρινίου

1
Με τη συμμετοχή εκπαιδευτών, καταρτιζομένων και πολλών επισκεπτών, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ από το Δημόσιο ΙΕΚ Αγρινίου, το απόγευμα τη Παρασκευής, 17 Ιουνίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς, Παυσανίας Παπαγεωργίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ Σταύρος Καραγκούνης και ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου επί θεμάτων Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Νίκος Γκρίζης. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Μπόκας.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η διάχυση των αποτελεσμάτων του σχεδίου κινητικότητας 12 εκπαιδευτών διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι κατά το διάστημα 26 Μαρτίου με 2 Απριλίου 2016, ταξίδεψαν στην Δρέσδη της Γερμανίας. Εκεί παρακολούθησαν πρόγραμμα κατάρτισης με θέμα την Εκπαίδευση στην Εικονική Τάξη, αποκομίζοντας χρήσιμες δεξιότητες που θα αξιοποιήσουν στο Δ.ΙΕΚ Αγρινίου.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ. Μπόκας, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που τιμούν την εκδήλωση οι Αιτωλοακαρνάνες κ.κ. Παπαγεωργίου και Καραγκούνης. Αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί το Δ.ΙΕΚ Αγρινίου και την ανάγκη που υπάρχει για σύνδεση της κατάρτισης με την αγορά εργασίας.
Εκπροσωπώντας το Υπουργείο Παιδείας, ο κ. Παπαγεωργίου ευχαρίστησε για την πρόσκληση τη Διοίκηση του Δ.ΙΕΚ και δήλωσε χαρούμενος που ένα Δημόσιο ΙΕΚ από την περιοχή που κατάγεται, έχει πετύχει τόσα πολλά. Ακόμη αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η επαγγελματική εκπαίδευση και η κατάρτιση είναι αναγκαίο να διορθωθούν συμπληρώνοντας ότι “Είναι σημαντικό, καθώς είναι μια κινητικότητα που δίνει την ευκαιρία
να βγουν μαθητές και εκπαιδευτές στο εξωτερικό ώστε να αποκτήσουν επιπλέον δυνατότητες”. Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, θα δοθούν προτεραιότητες σε προγράμματα κινητικότητας. Κλείνοντας ευχαρίστησε και συνεχάρη τη διεύθυνση του ΔΙΕΚ που αγωνίζεται για το καλύτερο.
Από την πλευρά του ο κ. Καραγκούνης ευχήθηκε καλή επιτυχία στους καταρτιζόμενους που θα συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης. Επίσης, σαν Αιτωλοακαρνάνας, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το ΔΙΕΚ Αγρινίου είναι ένα από τα καλύτερα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας. Συνεχάρη τους εκπαιδευτές και είπε χαρακτηριστικά “όλα θα αλλάξουν αν κινηθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση”.
Τέλος, ο κ. Γκρίζης δήλωσε ότι, πραγματικά είναι ευτυχείς στο Δήμο Αγρινίου που υπάρχει στην πόλη ένα τόσο σημαντικά ανεπτυγμένο Δημόσιο ΙΕΚ.
Ξεκινώντας την παρουσίαση του προγράμματος, ο Διευθυντής του Δημόσιου ΙΕΚ Αγρινίου, κ. Ιωάννης Χατζής, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δ.ΙΕΚ Αγρινίου να χρησιμοποιήσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα μάθησης η οποία αρχικά χρησιμοποιήθηκε από την ειδικότητα πληροφορικής και σήμερα έχουν πρόσβαση και οι 250 καταρτιζόμενοι στις 13 διαφορετικές ειδικότητες και οι 65 εκπαιδευτές. Χαρακτηριστικά δήλωσε “Ήταν καλή
ευκαιρία να εντάξουμε την πλατφόρμα μάθησης σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα κατάρτισης Erasmus+, με σκοπό να δώσουμε την ευκαιρία σε 12 εκπαιδευτές να εξειδικευθούν στη χρήση τέτοιων εργαλείων. Αν και αρχικά φάνταζε όνειρο, τελικά η αίτησή μας εγκρίθηκε και υλοποιήθηκε”. Ο κ. Γιάννης Χατζής τόνισε την σημαντικότητα αυτών των δράσεων, με τις οποίες ο εκπαιδευτές ήρθαν σε επαφή με την ευρωπαϊκή εκπαιδευτική κουλτούρα αλλά το σημαντικότερο εργάστηκαν ομαδικά για την επίτευξη ενός κοινού στόχου. “Οι εκπαιδευτές του ΔΙΕΚ βρέθηκαν στη Γερμανία και έκαναν την ατομικότητα, ομαδικότητα” ανέφερε, και
συνέχισε, “ο μελλοντικός μας σχεδιασμός είναι να δώσουμε στους καταρτιζόμενους του ΔΙΕΚ ευρωπαϊκές εμπειρίες. Να μπορέσουν να εκπαιδευτούν και να κάνουν πρακτική άσκηση σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις”.
Στη συνέχεια, ακολούθησαν επί μέρους παρουσιάσεις για τη διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος και τα αποτελέσματα του σχεδίου κινητικότητας. Συγκεκριμένα, ο υποδιευθυντής του Δ.ΙΕΚ Αγρινίου κ. Μπέστιας πραγματοποίησε σύντομη εισήγηση με θέμα τη διαδικασία κατάρτισης της πρότασης συμμετοχής του Δ.ΙΕΚ στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+.
Ο εκπαιδευτής κ. Καρακώστας, μίλησε για το εκπαιδευτικό σκέλος του προγράμματος, ενώ οι εκπαιδεύτριες Μαρία Σωτηροπούλου και Πηνειώ Χριστοδούλου αναφέρθηκαν στο πολιτιστικό σκέλος του ταξιδιού. Τέλος, η εκπαιδεύτρια Βαλεντίνα Οικονόμου, παρουσίασε τα σχέδια του Δ.ΙΕΚ Αγρινίου για συμμετοχή σε μελλοντικές κινητικότητες.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε το κοινό κατά τη σύνδεση μέσω Skype με τον εκπαιδευτή του προγράμματος ηλεκτρονικής μάθησης, του εκπαιδευτικού φορέα στη Γερμανία, Mario Ziegler.
Ήταν μια σημαντική στιγμή “εξωστρέφιας” του Δημόσιου ΙΕΚ Αγρινίου, μιας και στα σχεδόν 20 χρόνια λειτουργίας του, φέτος ήταν η πρώτη φορά που υλοποιήθηκε ευρωπαϊκό σχέδιο κινητικότητας. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε είναι σημαντική για τη Διοίκηση του Δ.ΙΕΚ Αγρινίου, η οποία έχει θέσει ως σκοπό της την πραγματοποίηση ανάλογων ταξιδιών στο μέλλον, με τον σχεδιασμό να περιλαμβάνει περισσότερες κινητικότητες με εξειδίκευση κατά επαγγελματικούς τομείς, δίνοντας πλέον έμφαση στη συμμετοχή καταρτιζομένων.
Εκτός των προαναφερομένων, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και οι Διευθυντές των Δ.ΙΕΚ Μεσολογγίου κ. Αριστόβουλος Μαστροσπύρος και Ναυπάκτου κ. Θεόδωρος Πολίτης.

2 11 10 9 8 7 6 5 4 3

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.