Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

“Ελευθέρια 2019” στην Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Ελευθέρια 2019” στην Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου, εορτή της Αγίας Παρασκευής, θα τιμηθεί η επέτειος των 198 χρόνων από την απελευθέρωση της Μεγάλης  Χώρας από τον τουρκικό ζυγό.

Στον Ι.Ν. Απ. Παύλου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και Δοξολογία με επίκαιρη ομιλία από τον δάσκαλο κ. Κωνσταντίνο Χαραμή.
Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων.

(Θα προσφερθεί κέρασμα στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού).

Η εκδήλωση μνήμης τελείται με την συνεργασία του Δήμου Αγρινίου, της τοπικής κοινότητας Μ. Χώρας και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  Έχουμε φόρο τιμής μνήμης υποχρεώσεις του κάθε ενώς από εμάς, ος ελάχιστο να μνημονεύονται αυτή, πού δέν έγιναν προδότες του τοπουτους ,του λαού τους, και χυσαν το αίματος, για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθερη, δε ξέρω αν η προγονή μας συνεργάζονταν με τους εισβολής, αν εμείς σήμερα θα υπερηφανευομασταν ος έλληνες, …..κάπου εμείς σήμερα δέν τιμούμε όσο θα έπρεπε αυτούς….. Ο λαός μας μένει απλήροφωρητος καί ανημεροτος, διστηχως κάποιοι φροντίζουν γιά αυτό….γιαυτό γιά να μήν έχει κανένας παράπονο τιμή καί δόξα σε όλους εκείνους…..έτσι πατριώτες έλληνες κατσαντωναιοι……αν δε τιμήσουμε εμείς; ποιός θά τούς τιμήσει ; ….

 2. Ανώνυμος

  Βλέπετε ότι δέν τίμησαν τους εδώ κλευταρματολους διάφορη φορείς, γιά παράδειγμα δέν αναφέρουν τίποτα γιά τα γεγονότα αυτά που διαδραματίστηκαν στήν ευρύτερη περιοχή, δεν γυρίστηκε ούτε μία ταινία να αποτιποθη στο φίλμ τα πραγματικά γεγονότα με ότι αυτό για τών ελληνικό πολιτισμό ιστορία,…..φαίνεται ότι κάποιοι φρόντισαν να τα αποκρύψουν…… Γύρισαν κάποιες ταινίες δήθεν ελληνικές,αλλά δε φέρουν ελληνικό πολιτισμό,δηλαδή αυτά που βλέπουμε στό έργο,φορεσιά φλάμπουρο γιαταγάνια η ότι άλλο δεν προέρχεται τίποτα από ελληνικό πολιτισμό….. (Αν δείτε το γιαταγάνι φέρει παντού το μισοφέγγαρο σύμβολο τής ανατολής, η, η φορεσιές στο έργο φέρουν σύμβολα χρώματα κόκκινο μαύρο άλλου λαού, η φουστανελα σουρες αγνοστες,,,,, ενό τό ελληνικό θα ήταν η φουστανέλα με μάνες λαγκιολια, και χρώματα σκούρο μπλε χρυσό ξανθό καί λευκό, και το ξίφος,η σπαθί, το ελληνικό που θα έφερε παντού το δωρικό ελληνικό Δ)…..βλέπετε ότι κάποιοι παντού φροντίζουν γιά το καλό του τόπου του λαού του πολιτισμού δέ,προλαβαίνουν να πληροφορούν καί να ενημερώνουν,καί ότι βλέπουν παραποίηση παραπληροφόρηση για το τοπικό πολιτισμό ιστορία σύμβολα αντιδρούν αμέσως……δε χρειάζονται άλλη γιά τής επόμενες γενιές,οι επόμενη από εμάς θά τα βρούν όλα ότι εμείς τους δώσαμε αυτά που πρέπει,και αυτή θα βρούν τά σωστά σκαλοπάτια να γνωρίζουν σωστά για πολιτισμό ιστορία…..( οι ταινίες πού γυρίστηκαν σε κάποιες περιοχές ος ελληνικές για το 1821 από πού άντλησαν στοιχεία ελληνικά )…..

 3. Ανώνυμος

  Πατριώτες έλληνες Αιτωλοί, έλεγε ο παππούς μου για κάποιον που δεν αντιστέκονταν στά παιδιά του, δηλαδή τα πήγαινε μέ τα νερά τους, οι άλλοι του έλεγαν,θα ζμπουν καβάλα Αλέξ,που εκείνος τα ίδια, δέχονταν τής απαιτήσεις τών παιδιών για να μήν τα δυσαρεστήσει κάποια στιγμή όμως τα παιδιά έγιναν απαιτειταικα,τότε ο Αλέξ δεν ήξερε τη νά κάνει…..έτσι πατριώτες έλληνες κατσαντωναιοι αν αφήνεις τούς άλλους να δραστηριοποιούνται στο σπιτησου ,αλια από σένα……αυτό έγινε καί στο πολιτισμό σου, στο τοποσου, για ψαξτο

 4. Ανώνυμος

  Προσέξτε σχολαστικά το πίνακα ,στήν αρχή, ότι αυτά που παρουσιάζει ος φορεσιές δέν είναι τίποτα ελληνικό, (ερευνατε αν αμφιβαλλετε) η φορεσιά γιά νά είναι ελληνική έπρεπε να προέρχεται απο σύμβολα ελληνικά, μήν απαταστε ότι βλέπετε η παρουσιάζουν ός ελληνικό,απο αυτά όλοι οι πίνακες γκραβούρες όλες μα όλες ,ακόμα και του Κατσαντώνη γλέντι στά άγραφα δέν φέρει τίποτα μα τίποτα ελληνικό, αν δε ξέρεις πρέπει να το μάθεις αν ασχολείται κάποιος με των πολιτισμό, τότε αν προσεγγίσεις ανεξέλεγκτα χορης γνώση η έρευνα το κάθε τη στο πολιτισμό ιστορία θα παρουσιάζονται παραποιοιμενα ,όπου θα αποπροσανατολιζουν τη πραγματικότητα, (δε μπορεί να χορευης ενα τραγούδι όπως το χόρευε κάποιος άλλος, διότι μπορεί εκείνος να το χόρευε ανεξέλεγκτα,πρέπει να γνωρίζεις το ρυθμό και τα βήματα γιά νά το χορεψεις) έτσι και όλα τα άλλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.