Παρασκευή, Ιούνιος 14, 2019

ΕΟΕΔ Μεσολογγίου: Άσκηση ορεινής διάσωσης στο ρέμα της Αγριλιάς (φωτο)

Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης (ΕΟΕΔ) Μεσολογγίου στo πλαίσιo της συνεχούς εκπαίδευσης της και πιστή στον ανιδιοτελή εθελοντισμό, πραγματοποίησε μια ακόμη άσκηση, αυτή την φορά στο ρέμα της Αγριλιάς.

Η άσκηση αφορούσε την διάσωση ατόμων υστέρα από πτώση σε βράχια και παγωμένα νερά, όπως και την μεταφορά τους μέσα από δύσβατη περιοχή μέχρι την παράδοση τους στο ΕΚΑΒ.

Τα σενάρια κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 16 διασώστες της ΕΟΕΔ Μεσολογγίου, πλήρως εξοπλισμένοι για ορεινή διάσωση και για άμεση παροχή Α΄ Βοηθειων. «Η Διάσωση έγινε σε δύσβατη περιοχή και σε πραγματικό χρόνο και συνθήκες» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΕΔ.

«Μας δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψουμε αλλά και να συνεργαστούμε κάτω από αντίξοες για την αντιμετώπιση καταστροφών καθώς και στην Έρευνα & Διάσωση, σίγουρα κερδίσαμε πολλά από αυτή την συνεργασία και την άσκηση που μας έδωσε εμπειρία,τεχνογνωσία & δύναμη για να προσφέρουμε ακόμη πιο πολλά στο κοινωνικό σύνολο σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών» δηλωσε ο Αρχηγός της ΕΟΕΔ Μεσολογγίου, Διονύσης Τσιρόγλου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Λένε ότι Οοτσν βγάλουν κοιτάσματα από το έδαφος, θα ακολουθήσουν τεράστιοι σηζμοι, έτσι λένε και όταν επεμβαινεις στή φύση γιά καταστροφή του περιβάλλοντος όπως φράγματα δρόμους ανεμογεννήτριες κ τ λ πάλι η φύση θα αντιδράσει, φανταστείτε για τόσο μεγάλες δραστηριότητες πώς θά αντιδράσει η φύση έτσι λένε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.