Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων στην Αιτωλοακαρνανία ρωτούν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

Βαρεμένος-ΤριανταφύλλουΜε παρέμβασή τους προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών , Οικονομίας και Ανάπτυξης , οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας , Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος, ρωτούν, σχετικά με τα προγράμματα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) και Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Προγράμματα που εξαγγέλθηκαν πριν από δύο χρόνια και στόχευαν στις ολοκληρωμένες γεωγραφικές και θεματικές επενδύσεις μέσω αξιοποίησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ ωστόσο, έως και σήμερα έχουμε ελάχιστες εντάξεις έργων και μηδενική απορρόφηση κονδυλίων.
Οι βουλευτές υπογραμμίζουν τις καθυστερήσεις τονίζοντας πως πολλά έργα έχουν ημερομηνία λήξης παρελθόντα χρόνο και άλλα έχουν ημερομηνία λήξης από ένα μήνα μέχρι μερικούς μήνες.
Σημειώνουν πως υπάρχουν και άλλες ενδείξεις ,εξίσου σημαντικές στο νόμο Αιτωλοακαρνανίας ,που συνθέτουν το σκηνικό των καθυστερήσεων σε σημαντικά θέματα ,που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση και αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, τις συντηρήσεις των οδικών δικτύων και τις αποκαταστάσεις από τις φυσικές καταστροφές.

Οι βουλευτές υπογραμμίζουν πως οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν ισότιμα δικαιώματα με όλους τους πολίτες της χώρας και απαιτούν την άμεση λήψη μέτρων για την άρση των καθυστερήσεων στην υλοποίηση των εγκεκριμένων έργων.
Σημειώνουν πως ο νομός Αιτωλοακαρνανίας με τα τέσσερα σημαντικά λιμάνια, την παραδοσιακή αγροτοκτηνοτροφική οικονομία και το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της, δεν μπορεί να παραμένει μια υποβαθμισμένη περιοχή και προσθέτουν πως οι καθυστερήσεις συγκαταλέγονται σε μια σειρά από προβλήματα που «φρενάρουν» διαχρονικά την ανάπτυξη, εντείνοντας το αίσθημα της εγκατάλειψης που εδώ και χρόνια ταλανίζει τους κατοίκους του νομού.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτώνται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η εξέλιξη των έργων της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στο Αγρίνιο και της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης στην Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού;
2. Έχουν τηρηθεί τα αρχικά χρονοδιαγράμματα; Αν όχι πού οφείλονται οι καθυστερήσεις;
3. Υπάρχουν νέα χρονοδιαγράμματα υλοποιήσεις πράξεων των προγραμμάτων βιώσιμης αστικής ανάπτυξης (Β.Α.Α ) και ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης (Ο.Χ.Ε) ;
4. Τι πρόκειται να πράξουν οι αρμόδιοι Υπουργοί ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης;

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.