Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Η γυναίκα του Λωτ

Η γυναίκα του Λωτ
Λώτ (η γυναίκα)
Γράφει ο Παπά Ηλίας Υφαντής 
Πολλές φορές τον τελευταίο καιρό “καμαρώσαμε” τους πολιτικούς μας φωστήρες να δίνουν παραστάσεις «βατραχομυομαχίας». Όπου«αποδεκατούν το άνηθον και το κύμινον»και παραμερίζουν  τα σημαντικά και φλέγοντα. Με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνησηγια ανικανότητα, ψεύδη και απάτες. Και τους κυβερνητικούς να αποκρίνονται ότι μπορεί ως πρωτόπειροι να έτρεφαν κάποιες αυταπάτες, αλλά κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει ως ψεύτες,ανίκανους και απατεώνες.
Χαρακτηρισμούς, που δικαιούνται περισσότερο από κάθε άλλο αυτοί, οι οποίοι για περισσότερα από σαράντα χρόνια, παίζοντας το παιχνίδι της εναλλαγής μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδηςκατάκλεβαν και καταλήστευαν χώρακαι λαό. Για να την μεταβάλουν τελικά, πέρα από κάθε λογική και συνείδηση, σε αποικιοκρατικό καθεστώς. Με προφανή, και πανθομολογούμενο σκοπό, όχι να σώσουν το λαό, όπως διατείνονται, αλλά τις ληστρικές, γαλλικές και γερμανικές τράπεζες,  αλλά και τις «ελληνικές». Που σημαίνει ότι επέλεξαν εμάς και τη χώρα μας, να μας θυσιάσουν, δίκην Ιφιγένειας, προκειμένου να πνεύσει ούριος άνεμος  για τα εγκληματικά συμφέροντα των σιωνιστών και των ναζιστών. Με τους οποίους βέβαια συνεργάστηκαν ολόψυχα και οι ντόπιοι πολιτικοί και μιντιακοί εφιάλτες. Οι οποίοι έχουν μολαταύτα το απύθμενο θράσος να κουνούν επιτιμητικά και το δάχτυλο. Αντί να ντρέπονται και να κρύβονται. Ευαισθησίες βέβαια που προϋποθέτουν ίχνη συνείδησης. Που ασφαλώς απουσιάζουν παντελώς απ’ τον ηθικό τους κώδικα.
Εκείνο όμως, που έχει πρωταρχική σημασία για το λαό δεν είναι να παίρνει στα σοβαρά τους διαξιφισμούς και τα ρεσιτάλ χουλιγκανισμών των μεν και των δε.Δεδομένου ότι δεν έχουν κανένα νόημα. Για τον πρόσθετο λόγο ότι δεν συνέβη ποτέ μέχρι τώρα να λογοδοτήσουν κάποιοι πρωταγωνιστές είτε της μιας είτε της άλλης συνομοταξίας. Αυτό, που έχει σημασία είναι να μην τρέφειαυταπάτες ο ίδιος ο λαός. Και η χειρίστηπασών  των αυταπατών είναι το να πιστεύει ότι θα βρει τη σωτηρία του, επιστρέφοντας στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη του τέως δικομματισμού. Γιατί στην προκειμένη περίπτωση θα είναι «η εσχάτη πλάνη πολύ χείρων της πρώτης». Δεδομένου ότι στην περίπτωση αυτή θα συμβεί ο, τι, σύμφωνα με η βιβλική διήγηση, συνέβη και με τη γυναίκα του Λωτ:
Είχαν, μας λέει η Παλαιά Διαθήκη, οι κάτοικοι των Σοδόμων και των Γομόρρων φτάσει στα έσχατα όρια διαστροφής και ξεπεσμού. Πραγματικότητα που μπορεί να μας φαίνεται πολύ μακρινή, αλλά που ζει και βασιλεύει και στις μέρες μας. Ο Θεός, λοιπόν, γα να τιμωρήσει τους ανθρώπους εκείνους αποφάσισε να τους ρίξει φωτιά με  θειάφι. Επειδή όμως η οικογένεια του Λωτ αποτελούσε εξαίρεση στο γενικό ξεπεσμό, αποφάσισε να τη σώσει. Γι’ αυτό και την προειδοποίησε να εγκαταλείψει έγκαιρα την πόλη, βάζοντάς τους τον περιορισμό,  να μη στρέψουν,φεύγοντας, ούτε καν τα κεφάλια τους, για να ιδούν την καταστροφή. Αλλά να όμως που η γυναίκα του Λωτ, σπρωγμένη προφανώς απ’ τηγυναικεία περιέργεια, υπέκυψε στον πειρασμό με αποτέλεσμα να γίνει, στήλη άλατος.
Το περιστατικό αυτόπερικλείει έναν πολύπλευρο συμβολισμό: Πρώτα-πρώτα μας επισημαίνει ότι, εγκαταλείποντας έναν τόπο ή καθεστώς πολλαπλής διαφθοράς και διαστροφής αποτελεί έσχατη αφροσύνη και παραφροσύνη το να θελήσουμε να επιστρέψουμε και να εμπιστευτούμε τη ζωή μας και πάλι σ’ αυτό. Και πως ακόμη και το να γυρίσουμε έστω και το κεφάλι μας, για να κοιτάξουμε πίσωεγκυμονεί οδυνηρές συνέπειες.Προφανώς ανάλογες  μ’ αυτές που προκύπτουν απ’ τον αποσυμβολισμό της στήλης του άλατος:Μεταξύ των οποίων είναι όχι μόνο η ακινησία αλλά και η διάλυση. Γιατί το να μεταβληθεί κάποιος σε στήλη άλατος δεν σημαίνει απλά ότι περιπίπτει σε κατάσταση αδράνειας και αποτελμάτωσης,αλλά ότι περαιτέρω οδηγείται στην ολοσχερή καταστροφή. Δεδομένουότι μια απ’ τις βασικές ιδιότητες του αλατιού είναι και ηδιαλυτότητα.
Βέβαια μπορεί να πουν κάποιοι:Να όμως που είχαμε πιστέψει ότι το σημερινό καθεστώς θα μας οδηγούσε σε καλύτερες μέρες. Και διαψευστήκαμε και απογοητευτήκαμε οικτρά. Για να καταλήξουμε, όπως όλα δείχνουν,σε ένα οδυνηρό και ανεπίστροφο τέλος. Αφού,όπου και να κοιτάξει κάποιος, μόνο δόκανα και ενέδρες θα συναντήσει. Με πιο οδυνηρή τη σατανική κρεατομηχανή του «κόφτη»-Προκρούστητων σιωνιστών και ναζιστών τοκογλύφων. Με τον οποίο, σε συνδυασμό και με τους ανέφικτους όρους που μας έθεσαν θα μας κατακρεουργείμέχριπλήρους εξοντώσεως. Και όλο αυτό το κακόθα συμβαίνει, τη στιγμή, που η πατρίδα μας εξ αντικειμένου έχει τεράστιες πλουτοπαραγωγικές προϋποθέσειςκαι δυνατότητες. Σε διαμετρική αντίθεση με τα όσα σχετλιαστικά και κακομοιρίστικα μας σερβίρει η συμμορία των ντόπιων εφιαλτών και των διεθνών πατρώνων τους, που σκηνοθέτησε και προωθεί αυτή την χωρίς λύση και λύτρωση τραγωδία σε βάρος μας.
Όπως βέβαια και ανθρώπινο δυναμικό υπάρχει, ικανό να μας βγάλει απ’ το αδιέξοδο. Όσο κι αν καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να περιθωριοποιείται και να φιμώνεται. Δεδομένου ότι όλα, σχεδόν, τα κανάλια εξουσίας και πληροφόρησης βρίσκονται στα χέρια των υπηρετών του σιωνισμού και του ναζισμού. Αλλά αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφεθούμε να μας πάνε αυτοί όπου θέλουν και να μας κάνουν ο, τι θέλουν.
Και πολύ περισσότερο δεν πρέπει να διαπράξουμε το ασυγχώρητο έγκλημα της επιστροφής σ’ αυτούς, που μεθόδευσαν την σημερινή αθλιότητα και οι οποίοι, πέρα από κάθε αμφιβολία, όπως η οδυνηρή πείρα του παρελθόντος διδάσκει, μας επιφυλάσσουν τρισχειρότερες μέρες. Αλλά να στηρίξουμε αυτούς ακριβώς, που διαχώρισαν τη θέση τους απ’ την μνημονιακή γενοκτονία, όσο κι αν οι ντόπιοι και διεθνείς μαφιόζοι τους περιθωριοποιούν και τους φιμώνουν…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.