Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Ιαματικά τα λουτρά στο “Κόκκινο Στεφάνι” Μυρτιάς

Ιαματικά τα λουτρά στο “Κόκκινο Στεφάνι” Μυρτιάς

IMG_20160707_204434Στην αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Τουρισμού εγκρίθηκε xθες η αναγνώριση του φυσικού πόρου ως ιαματικού για το “Κόκκινο Στεφάνι” Μυρτιάς . Η απόφαση οδεύει για δημοσίευση στο ΦΕΚ.
«Η παρουσία μου στο Υπουργείο Τουρισμού και η παρέμβαση μου αφορά το τεράστιας σημασίας ζήτημα των Ιαματικών πηγών στην Ελλάδα. Είναι γνωστός ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης σε αυτόν τον τομέα εδώ και πολλά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια ξεπερνώντας στρεβλώσεις και δυσλειτουργίες τόσο δικές μας, όσο και του κρατικού μηχανισμού καταφέραμε να προχωρήσουμε πολύ στο θέμα της αναγνωρίσεως του φυσικού μας πόρου ως ιαματικού, και την προοπτική των αδειοδοτήσεων των εγκαταστάσεων εκμετάλλευσης της ιαματικής μας πηγής με τον καθορισμό της παρόχθιας ζώνης της Τριχωνίδας», αναφέρει ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας.
«Το επόμενο βήμα, και ενώ οι αναγνωρίσεις και οι αδειοδοτήσεις θα τρέχουν, είναι η αναζήτηση χρηματοδότησης προκειμένου να ξαναφτιάξουμε τις υποδομές μας. Οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούμε σήμερα, και μέσα στις οποίες παρέχεται το προϊόν του ιαματικού τουρισμού είναι κατά βάση παλιές και ξεπερασμένες και χρειάζονται ανακατασκευή. Κάναμε ένα βήμα-θέλουμε πολλά ακόμη!», προσθέτει ο κ.Κωνσταντάρας.
Τα εν λόγω λουτρά βρίσκονται στη βορειοανατολική πλευρά της λίμνης Τριχωνίδας. Πήραν το όνομα τους από το βράχο που βρίσκεται δίπλα στην πηγή, ο οποίος καθώς πέφτει το ηλιοβασίλεμα παίρνει ένα κόκκινο χρώμα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.