Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Η ΟΓΕ Αγρινίου καλεί στην απεργία της 28ης Νοεμβρίου

Η ΟΓΕ Αγρινίου καλεί στην απεργία της 28ης Νοεμβρίου

Η Ομάδα Αγρινίου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί στην απεργία της 28ης Νοεμβρίου και ώρα 10.30 το πρωί που διοργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου στην πλατεία Δημοκρατίας. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΓΕ αναφέρει τα εξής:

Εργαζόμενη και άνεργη,εργαζόμενη φοιτήτρια και νέα μητέρα,αυτοαπασχολούμενη της πόλης και της υπαίθρου, συνταξιούχε.

Η ΟΓΕ απευθύνεται σε εσένα, που
– δουλεύεις χωρίς δικαιώματα,με μισθό-ψίχουλα που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σου και της οικογένειάς σου
-δουλεύεις με το μπλοκάκι,”ενοικιαζόμενη”,ανασφάλιστη,με μερική απασχόληση,με ολιγόμηνη ή και ολιγοήμερη σύμβαση,χωρίς κανένα δικαίωμα σε άδειες και επιδόματα.
-περιπλανιέσαι μεταξύ μακροχρόνιας ανεργίας και εργασίας με ημερομηνία λήξης
-ασφυκτιάς στο μαγαζί ή στο χωράφι,λυγίζοντας από τα βάρη των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών
-είσαι αναγκασμένη να βάλεις βαθειά το χέρι στην τσέπη για τις ανάγκες των παιδιών σου στην παιδεία,την υγεία,τον αθλητισμό,τον πολιτισμό
-σπουδάζεις με κόπους και θυσίες,χωρίς να ξέρεις πότε και αν θα βρεις δουλειά στο αντικείμενό σου
-που δεν αντέχεις να μετράς συνεχώς απώλειες στη σύνταξη,στο εισόδημα,στα δικαιώματά σου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας καταδικάζει να ζούμε σε ένα εργασιακό μεσαίωνα θυσιάζοντας τις δικές μας ανάγκες για να πολλαπλασιάζονται τα κέρδη των βιομηχάνων,των μεγαλεμπόρων,των τραπεζιτών και των εφοπλιστών.Πετσοκόβει την κρατική χρηματοδότηση για κοινωνικές δαπάνες,όπως την σύνταξη,την πρόνοια,την προσχολική αγωγή,ενώ την ίδια στιγμή δίνει 2% του ΑΕΠ,4δις το χρόνο για τους εξοπλισμούς της μηχανής του ΝΑΤΟ που σκορπάει τον πόλεμο και την προσφυγιά.

Μας πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες για δήθεν αύξηση του κατώτερου μισθού,ενώ επικύρωσε το νόμο Βρούτση που τον καθιέρωσε. Με βάση το νόμο αυτό ο κατώτατος μισθός θα ορίζεται μόνιμα με απόφαση του κράτους,χωρίς συλλογικές διαπραγματεύσεις και με κριτήριο τη “ διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας” των επιχειρήσεων. Γι αυτό και απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες την πρόταση νόμου 515 συνδικάτων για κατώτερο μισθό 751 ευρώ και κατάργηση όλων των αντιεργατικών νόμων.

Γυρίζουμε την πλάτη στην ηττοπάθεια και σε αυτούς που θέλουν να υποτάξουμε τις ανάγκες μας στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και στα κέρδη τους.
ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και όλες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
-Καμιά απόλυση εγκύου.
-Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
-Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Οι Κυριακές είναι για εμάς και τις οικογένειές μας.
-Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που πετσοκόβουν μισθούς,συντάξεις,κοινωνικές παροχές και δικαιώματα.
-5ετή διαφορά ηλικίας στη συνταξιοδότηση ανδρών και γυναικών,στα 55 χρόνια για τις γυναίκες εργαζόμενες και στα 50 για τις εργαζόμενες στα ΒΑΕ.
-Κοινωνική προστασία της μητρότητας,αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία,πρόνοια,παιδεία για όλους και όλες. Επαναφορά του επιδόματος τοκετού.
-Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ
Στην απεργιακή συγκέντρωση της 28ης Νοέμβρη που διοργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου στην κεντρική πλατεία Αγρινίου και ώρα 10,30πμ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.