Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Κλείνει το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα

Κλείνει το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα

Το ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από την Ουάσινγκτον όπου συναντήθηκε με την διευθύντρια του Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το κλείσιμο του γραφείου του ΔΝΤ στην Αθήνα.
Οι σχετικές δηλώσεις έγιναν μετά τη συνάντηση με τη νέα γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.
Ανακοινώθηκε αμέσως μετά την κατ ιδίαν συνάντηση και κατά την έναρξη της διευρυμένης συνάντησης στην οποία τον συνόδευαν οι Άδωνις Γεωργιάδης, Στέλιος Πέτσας, Άλεξ Πατέλης (σύμβουλος του πρωθυπουργού επί των Οικονομικών), Μιχάλης Ψαλιδόπουλος εκπρόσωπος Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Ειδικότερα, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, στην Ουάσιγκτον, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και εύχομαι κάθε καλή τύχη στις προσπάθειές σας. Τους τελευταίους έξι μήνες -μάλιστα σήμερα συμπληρώνονται έξι μήνες από την εκλογή μας στις 7 Ιουλίου 2019- έχουμε μπει σε μια εποχή ανάπτυξης και αποτελεσματικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Δεν ήταν πάντοτε εύκολη η σχέση με το Ταμείο αλλά νομίζω συμφωνούμε σε ορισμένα σημαντικά θέματα, όπως η ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων το 2021, και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και πάλι για τις δημόσιες τοποθετήσεις και την υποστήριξή σας σε αυτή τη διαδικασία.

Πιστεύω έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να γίνει αυτή η συζήτηση με τους εταίρους μας στην Ευρωζώνη. Είμαστε μία αξιόπιστη κυβέρνηση, υλοποιούμε μεταρρυθμίσεις, βρισκόμαστε σ’ ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, το κόστος δανεισμού μας είναι χαμηλότερο από της Ιταλίας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιοριζόμαστε από αυτά τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

Προσβλέπουμε, λοιπόν, σε ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στη σχέση μας, μία σχέση θετικής συνεργασίας. Επίσης χαιρετίζω την κοινή απόφασή μας να κλείσουμε το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα τους επόμενους μήνες και να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε, αλλά ως χώρα που έχει εξέλθει από αυτό το αυστηρό πλαίσιο επιτήρησης από το ΔΝΤ.

protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  Κοίταξε τα σύμβολα χρώματα του διεθνούς νομισματικού ταμείου, κοιτάτε το σύμβολο την ελιά, ( το θέμα με την ελιά πάνε να το περάσουν και στην Ελλάδα, όπως στο σύμβολο σημαία που πέρασαν το θαλασσί, η ελιά και το θαλασσί είναι ελληνικά σύμβολα, Και ελληνικός πολιτισμός ; αν η ελιά είναι άλλον πολιτισμον λαόν σύμβολο τη δουλειά έχει στα Ολύμπια, και όπου παρουσιάζουν ,η ιστορική λαογραφοι τη γνωρίζουν για τα σύμβολα του ελληνικού κράτους ; πού είναι οι ειδικοί να αντιδράσουν για παραποίηση συμβολον

 2. Ανώνυμος

  Κοίταξε το άγαλμα της ελευθερίας στις ΗΠΑ, που παλαιότερα τα σύμβολα του, τα φέραν το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ,το κεφάλι με των ( ήλιο; ), έφερε το ΠΑΣΟΚ, και τη φλόγα η ΝΔ, ίσος και άλλα σύμβολα να τα φέραν κάποια άλλα κόμματα, τώρα τελευταία χρησιμοποιούν διάφορα σύμβολα χρώματα τα κόμματα, που δε γνωρίζω από πού προέρχονται Πάντος από αυτά τα σύμβολα των κομμάτων δεν προέρχεται κανένα από των ελληνικό πολιτισμό, ο ελληνικός πολιτισμός φέρει ,τη βάγια ,ζμυρτια ,το σκούρο μπλε ,το λευκό, το χρυσό ξανθό ,και των αετό πέρδικα, τίποτα μα τίποτα δεν αντιπροσωπεύει των ελληνικό πολιτισμό

 3. Ανώνυμος

  Εάν δε φέρεις αυτά του ελληνα, και τα σύμβολα χρώματα του ελληνα του ελληνικού πολιτισμού, πως θα εκφραστεις ος Έλληνας, ( Δηλαδή θα κουβαλάς άλλα, και θα εκφράζεσαι άλλα ) αυτά που παρουσιάζονται σήμερα

 4. Ανώνυμος

  Αν ερευνήσουμε για το σύμβολο των Ελλήνων θα δούμε των αετο, των χρυσό αετό, το παράξενο είναι ότι η ΗΠΑ φέρουν κάποιον αετό των αμερικανικό, με λευκό λεμο κεφάλι ,καμία σχεση με των ελληνικό αετό, να όμως που παρουσιάζουν όταν μιλά ο τραμπ στο λευκό οίκο πού φέρει σύμβολα των χρυσό αετό, και σε φλαμπουρο σημαία σκούρο μπλε, και κάπου είδα εδώ σε κανάλι, η και σε εφημερίδα των αμερικανικό αετό και πάνω του την ελληνική σημαία

 5. Ανώνυμος

  ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ……..ΕΝΟΙΚΙΑ !!!!!!!!!! CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.