Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021

Κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Mεσολογγίου μέχρι την Τετάρτη 12 Μαϊου

Κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Mεσολογγίου μέχρι την Τετάρτη 12 Μαϊου

Με απόφαση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα ειδικά σχολεία του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά έως την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021.

Με την υπ’ αριθμ. 613/2021 απόφαση του Δημάρχου όπου λαμβάνονται υπόψη το ΦΕΚ της 8ης Μαΐου, οι διατυπωμένες απόψεις αρμοδίων εκπροσώπων φορέων όπως της Διοίκησης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλ/νίας,της εκπαιδευτικής κοινότητας και της εισήγησης του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, αποφασίζεται η διακοπή των μαθημάτων των σχολείων έως την Τετάρτη οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.

«Ο Δήμος και η Επιτροπή Υγείας από την προηγούμενη εβδομάδα και συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα εισηγήθηκαν την αναστολή του ανοίγματος των σχολείων. Μπρος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την διασπορά που είναι μεγάλη ακόμη και στην εκπαιδευτική κοινότητα με στάση ευθύνης αποφασίσαμε να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη. Η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών πρέπει να προασπιστεί. Καλώ όλους τους συνδημότες να επιδείξουν την μέγιστη δυνατή προσοχή», τόνισε ο Κώστας Λύρος.

Θυμίζουμε πως παρά την ένταξη του δήμου στο «βαθύ κόκκινο» του υγειονομικού χάρτη η ΚΥΑ δεν προέβλεψε το κλείσιμο των σχολείων, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση εκπαιδευτικών και γονέων.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και του Συλλόγου Δασκάλων της περιοχής μάλιστα μετά από τη χθεσινή τους συνεδρίαση ζήτησαν από τον Δήμο Μεσολογγίου να προχωρήσει στο διήμερο κλείσιμο ,που αυτός δύναται να κάνει , των σχολικών μονάδων σε πρώτη φάση και στη συνέχεια σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία και την Περιφέρεια να γίνουν συντονισμένες κινήσεις ώστε να μπορέσουν τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά όσο ο Δήμος είναι στο “βαθύ κόκκινο”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Giorgos

    Ο δήμαρχος αγρινιου αλλη μια φορα αφαντος χωρις καμια αποφαση

  2. ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    Και στον Δήμο Αγρινίου έπρεπε να παρθεί η ανάλογη απόφαση.Αλλά ποιος να την πάρει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.