Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Κορονοϊός: καθυστερήσεις και στα αποτελέσματα των τεστ

Κορονοϊός: καθυστερήσεις και στα αποτελέσματα των τεστ

Ως οριακή χαρακτηρίζεται η κατάσταση που επικρατεί στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας λόγω της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη την επικράτεια.

Μέρα με τη μέρα οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ λιγοστεύουν όσο τα κρούσματα και τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας αυξάνονται. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι εσχάτως έχει τεθεί στο τραπέζι η «επιστράτευση» του νοσοκομείου Μεσολογγίου, σε ότι αφορά την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, για νοσηλεία, με την πίεση στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων και της Πάτρας, περιοχών που παρουσιάζουν πολύ μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, να αυξάνεται συνεχώς. Έτσι, ασθενείς μετακινούνται από νομό σε νομό για να νοσηλευθούν.

Το ζήτημα ωστόσο δεν περιορίζεται μόνο στο πλαίσιο των απαραίτητων χώρων για νοσηλεία ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών covid-19. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αύξηση των κρουσμάτων προκαλεί και ζητήματα στη διενέργεια των δειγματοληπτικών ελέγχων και κυρίως στην έκδοση των αποτελεσμάτων τους.

Επιβεβαιώνεται χαρακτηριστικά ότι εδώ και λίγα 24ωρα το αντιδραστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου έχει… «μπουκώσει» από το πλήθος των δειγμάτων που πρέπει να αξιολογηθούν.

Ως εκ τούτου, νοσοκομεία ,όπως αυτό του Αγρινίου, αναμένουν ακόμη αποτελέσματα από ελέγχους δύο τουλάχιστον ημερών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.