Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Μαρία Καλπουζάνη: Μας συστήνει την οικογένειά της και μας βάζει στην καθημερινότητά της (φωτο)

Μαρία Καλπουζάνη: Μας συστήνει την οικογένειά της και μας βάζει στην καθημερινότητά της (φωτο)

Είναι από τις πιο δυναμικές γυναικείες παρουσίες στην πολιτική σκηνή της Αιτωλοακαρνανίας. Η Μαρία Καλπουζάνη, Διεθνολόγος- Οικονομολόγος στο επάγγελμα, είπε το «ναι» τελευταία στιγμή, μπήκε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ και πλέον διεκδικεί μια θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Αεικίνητη, χαμογελαστή και με στόχο να υπηρετήσει τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας η Μαρία Καλπουζάνη καθημερινά είναι «εκεί» για να καταγράψει τα προβλήματα και τα θέλω του κόσμου, ωστόσο εμείς καταφέραμε να μάθουμε περισσότερα πράγματα για εκείνη, την οικογένειά της αλλά και την απόφασή της να μεταβεί στην πολιτική.

«Η φωτογραφία είναι από την Αβάνα, με αφορμή τις πολιτικές τους ανησυχίες, οι οποίες καλύφθηκαν πλήρως μετά την εξαήμερη παραμονή τους στο νησί. Έχω δυο πολύ ώριμα για την ηλικία τους παιδιά, με άποψη εφ´ολης της ύλης, ο Μιχάλης φοιτητής στο Πολυτεχνείο, μετρημένος και λιγομίλητος σοβαρός με λογική μηχανικού. Η ΡΕΑ μαθήτρια γυμνασίου ανήσυχη, δυναμική και δραστήρια. Όταν τους ανακοίνωσα την απόφαση μου να πολιτευτώ δεν ενθουσιάστηκαν μάλλον για προσωπικούς τους λόγους και όχι για πραγματικούς. Δεν έχουμε μεγάλες αντιθέσεις τώρα που διανύουν εφηβεία γιατί φροντίζουμε όλοι να απασχολούμαστε παραγωγικά με τα ενδιαφέροντα μας και τις δουλειές μας και να μην έχουμε χρόνο για ξεσπάσματα εφηβικά, όχι ότι δεν υπάρχουν κάποια».

«Είμαι 21 χρόνια παντρεμένη με τον Ανδρέα Λάζαρη Αν. Καθηγητή Αγγειοχειρουργικης στο ΕΚΠΑ , διάγουμε παράλληλες πορείες συμπληρώνοντας την κοινή μας ζωή χωρίς ιδιαίτερες συγκρούσεις. Γνωριστήκαμε μέσω του αδελφού μου αφού υπηρετούσαν στην ίδια μονάδα στρατού και διατήρησαν φιλία που εξελίχθηκε σε συγγένεια. Είναι πολύ δύσκολο για εκείνον να δεχτεί την καθημερινότητα μου γιατί η δικιά του με ξεπερνά. Είναι μάχιμος αγγειοχειρουργός στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, αφοσιωμένος στον άνθρωπο. Με συμβουλεύει και τον εμπιστεύομαι έχει πολιτικό κριτήριο και άποψη είναι αυτός και ο γιος μου οι πιο αυστηροί κριτές μου. Η συμβουλή του είναι να κάνω αυτό που με ευχαριστεί, αφού είναι και εκείνος άνθρωπος της προσφοράς».

Με τον αθλητισμό ασχολούμαι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, στο δημοτικό έκανα μπαλέτο στο γυμνάσιο βόλεϋ και στη συνέχεια πάντα γυμναστική, αεροβική, πιλάτες και παίζουμε οικογενειακώς τέννις. Η γυμναστική αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μου, το τελευταίο χρόνο γυμνάζομαι σε ένα μικρό οικογενειακού τύπου γυμναστήριο με εξαίρετους νέους και νέες επαγγελματίες.

Η πολιτική για μένα είναι προσφορά. Δεν είναι επάγγελμα δεν είναι μικρόβιο. Συστρατεύτηκα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί με ενέπνευσε, είναι πολιτικός με πρόγραμμα και όραμα για τον τόπο που αναζήτησε τεχνοκράτες για να το κάνει πράξη. Έρχομαι στην πολιτική για να δώσω και όχι να πάρω.

Ο κύριος είναι ο αδελφός μου, το alter ego μου στην προεκλογική μου εκστρατεία. Με στηρίζει ψυχικά και ουσιαστικά συμμετέχει με πίστη στο όραμα μου για το νομό.

Η καθημερινότητα μου τις τελευταίες 15ημερες που πήρα το χρίσμα είναι πολύ δύσκολη γιατί πρέπει να διασχίσω τον μεγαλύτερο νόμο της χώραςτην Αιτωλοακαρνανία. Κοιμάμαι μόνο 2 ώρες τρώω ελάχιστα, μιλάω στους δρόμους, στα καφενεία στα σπίτια . Οι πολίτες με αγκαλιάζουν με αγάπη, τους ακούω, τους ενημερώνω υπάρχει ανταπόκριση στο κάλεσμα μου παλεύω όμως με το χρόνο. Το όραμα μου για τον νομό περιγράφεται στους 10+1 άξονες που θα αναλύσω στην κεντρική ομιλία αύριο στο Αγρίνιο, είναι οι άξονες που σε συνδυασμό με το πρόγραμμμα της Νέας Δημοκρατίας θα αλλάξουν τον νομό προς το καλύτερο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πηγή: TheCaller.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.