Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Μίκης Θεοδωράκης: Να σταματήσει το «βάρβαρο έθιμο» με το σούβλισμα το Πάσχα

ΜΙΚΗΣ-ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ4-735x459Ο Μίκης Θεοδωράκης, με άρθρο στην προσωπική του ιστοσελίδα, και με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα ζητάει να σταματήσει το «βάρβαρο έθιμο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, της σφαγής των αμνοεριφίων.

«Πλησιάζει και πάλι το Πάσχα. Πλησιάζουν οι μέρες της αθρόας σφαγής αθώων ζώων χάριν ενός βάρβαρου “εθίμου” που θα έπρεπε να έχει προ πολλού εκλείψει», αναφέρει στο κείμενό του, επισημαίνοντας όμως πως «βεβαίως αυτή είναι απλά μια πτυχή του όλου θέματος».

Αναφερόμενος στα περιστατικά κακοποίησης ζώων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάνει λόγο για «περιστατικά φριχτά που “λογικά” δεν μπορεί να διαπράττονται από ανθρώπους και μάλιστα -πολλές φορές- από νέους ανθρώπους».

«Τι δείχνει άραγε αυτό για την κοινωνία μας;», διερωτάται και απαντά: «Τι άλλο παρά την γενικευμένη σε όλους τους τομείς σήψη!».

«Η Πολιτεία είναι ανεπαρκής έως εντελώς απούσα. Ενώ θα ΄πρεπε να είναι παρούσα όχι μόνο κατασταλτικά αλλά πρώτα απ’ όλα παρέχοντας την ανάλογη ΠΑΙΔΕΙΑ από την νηπιακή ακόμα ηλικία. Αν βεβαίως θέλουμε πραγματικά να απαλλαγούμε κάποτε οριστικά από αυτή την “εθνική μας ντροπή”», σημειώνει ακόμη ο κ. Θεοδωράκη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Πλησιάζει και πάλι το Πάσχα. Πλησιάζουν οι μέρες της αθρόας σφαγής αθώων ζώων χάριν ενός βάρβαρου «εθίμου» που θα έπρεπε να έχει προ πολλού εκλείψει.

Βεβαίως αυτή είναι απλά μια πτυχή του όλου θέματος.

Κάθε μέρα διαβάζουμε όλο και περισσότερα περιστατικά κακοποίησης ζώων, περιστατικά φριχτά που «λογικά» δεν μπορεί να διαπράττονται από ανθρώπους και μάλιστα -πολλές φορές- από νέους ανθρώπους.

Τι δείχνει άραγε αυτό για την κοινωνία μας; Τι άλλο παρά την γενικευμένη σε όλους τους τομείς σήψη!

Η Πολιτεία είναι ανεπαρκής έως εντελώς απούσα. Ενώ θα ΄πρεπε να είναι παρούσα όχι μόνο κατασταλτικά αλλά πρώτα απ’ όλα παρέχοντας την ανάλογη ΠΑΙΔΕΙΑ από την νηπιακή ακόμα ηλικία. Αν βεβαίως θέλουμε πραγματικά να απαλλαγούμε κάποτε οριστικά από αυτή την «εθνική μας ντροπή».

Έτσι, όλο το βάρος πέφτει όπως πάντα στον «πατριωτισμό των Ελλήνων». Στους αφανείς ζωόφιλους που αφιερώνουν όλο τον ελεύθερο χρόνο τους και από το υστέρημά τους κάνουν ό,τι μπορούν.

Και φυσικά κανείς υπεύθυνος δεν μιλά για τα σφαγεία (που ίσως θα έπρεπε να είναι το πρώτο θέμα), για τα πειράματα, για την καταστροφή που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος σε όλο το περιβάλλον του.

Δεν ωφελεί να κάνουμε ότι δεν ξέρουμε.

Ας αρχίσουμε αλλάζοντας τον εαυτό μας και ας αγωνιστούμε παράλληλα για να αλλάξει η απαράδεκτη αυτή κατάσταση γύρω μας.

Είναι καιρός να κάνουμε κάτι.

Είναι καιρός να πάψουμε να ντρεπόμαστε που είμαστε άνθρωποι!

www.newsbeast.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. CHRISTOS

    ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ?ΛΥΠΗΣΟΥ ΜΑΣ ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.