Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

 «Να είμαστε προσεκτικοί για να μην κατεβάσουμε ρολά τελείως»- Τι ανησυχεί την Εστίαση του Αγρινίου

 «Να είμαστε προσεκτικοί για να μην κατεβάσουμε ρολά τελείως»- Τι ανησυχεί την Εστίαση του Αγρινίου

‘Eρχονται για διασκέδαση στο Αγρίνιο πολίτες από Πάτρα και Γιάννενα-Σήμερα σύσκεψη με την αστυνομία- 11.30 το βράδυ θα κλείνει από αύριο η εστίαση.  

Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για το νέο υγειονομικό χάρτη έγιναν το περασμένο Σάββατο και η ισχύς των νέων μέτρων ξεκινά από τα ξημερώματα της αυριανής ημέρας, Τρίτη 3 Νοεμβρίου.

H χώρα χωρίζεται πλέον σε δύο ζώνες ενώ στην πρώτη ζώνη (της Αιτωλοακαρνανίας)  τα βασικά νέα μέτρα  θα είναι καθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί ενώ η εστίαση θα κλείνει στις 23.30 το βράδυ αντί για 00.30 που ίσχυε μέχρι τώρα.

Το νέο τοπίο απασχολεί έντονα τους επαγγελματίες της εστίασης του Αγρινίου που βλέπουν την κατάσταση για τις επιχειρήσεις τους να είναι ασφυκτική. «Είμαστε υπέρ της δημόσιας υγείας και θα συνεχίσουμε να την προασπιζόμαστε, θα πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε ότι το πρόβλημα δεν είμαστε εμείς. Να συνεχίσουμε να λειτουργούμε θέλουμε διαφορετικά να καλυφθεί το μεγαλύτερο ποσοστό του χαμένου τζίρου όπως γίνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», ανέφερε  χαρακτηριστικά η Ένωση της Εστίασης.

Είναι και άλλα ζητήματα ωστόσο που απασχολούν τον κλάδο που καλείται να διαχειριστεί μια σύνθετη πραγματικότητα.  «Πλέον θα πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί. Σε αντίθετη περίπτωση θα κατεβάσουμε ρολά τελείως, κάτι που δεν το θέλει φυσικά κανένας μας. Είναι σημαντική παράμετρος το γεγονός ότι δεν υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει όλοι οι καταστηματάρχες της περιοχής του Αγρινίου να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα καθώς ήδη έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να έρχονται για διασκέδαση στο Αγρίνιο πολίτες από Πάτρα και Γιάννενα, περιοχές που είναι βεβαρυμμένες», λέει χαρακτηριστικά στο agrinionews.gr o Κώστας Ναστούλης, πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης, Ψυχαγωγίας και Αναψυχής Αγρινίου.

«Τα μέτρα που έχουν επιβληθεί θα έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί εδώ και καιρό, η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει και πρέπει να είμαστε απόλυτα προσεκτικοί», προσθέτει.

Σήμερα εξάλλου είναι προγραμματισμένη η σύσκεψη των εκπροσώπων του κλάδου με τις τοπικές αστυνομικές αρχές που φέρονται να έχουν εντολή για  αυστηρά πρόστιμα και όχι για… απλές συστάσεις.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.