Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Νέα αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου για την υδροληψία στη Στράτο

Νέα αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου για την υδροληψία στη Στράτο

Διαξιφισμοί μετά από Ερώτηση Καζαντζή και τις καταγγελίες του περί ακαταλληλότητας του νερού στη σκιά της “εισβολής” της 18ης Αυγούστου. Ολιγόλεπτη διακοπή λόγω έντασης και αναφορές σε…κλεφτοκοτάδες απο τον δήμαρχο. 

Εντάσεις χαρακτηρίζουν και τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου που είναι σε εξέλιξη.
Πράγμα μάλλον αναμενόμενο καθώς αυτό είναι το χαρακτηριστικό των συνεδριάσεων εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και ουδείς αναμένει πως οι τόνοι θα πέσουν καθώς πλησιάζει ο χρόνος των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Εστία αντιπαράθεσης αποτέλεσε και πάλι η υπόθεση της υδροληψίας στην οποία προβαίνει η ΔΕΥΑ Αγρινίου στο σημείο του αντλιοστασίου πλησίον της γέφυρας του Αχελώου στη Στράτο από το οποίο υδροδοτούνται οι Τοπικές Κοινότητες Στράτου, Οχθίων και η Δημοτική κοινότητα Λεπενούς.
Το ζήτημα επανήλθε (μετά από ένα χρόνο) και πάλι στην επικαιρότητα καθώς υπάρχουν ξανά καταγγελίες περί ακαταλληλότητας του νερού ενώ συνέβη και το πολυσυζητημένο επεισόδιο κατά το οποίο δύο άτομα εντοπίστηκαν στις εν λόγω εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΑ την 18η Αυγούστου, με την Υπηρεσία να προβαίνει σε μήνυση και την Αστυνομία να σχηματίζει δικογραφία.
Στη συνεδρίαση που είναι σε εξέλιξη η ένταση πυροδοτήθηκε μετά από Ερώτηση του ανεξάρτητου συμβούλου Νίκου Καζαντζή ο οποίος αντέδρασε στις απαντήσεις του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΑ Μίμη Σκορδόπουλου με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βασίλη Φωτάκη να προβαίνει σε ολιγόλεπτη διακοπή για να ηρεμήσουν τα οξυμένα πνεύματα. Μετά τη διακοπή οι διαξιφισμοί ήταν μεταξύ του δημάρχου Γ.Παπαναστασίου και του Ν.Καζαντζή.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα λίγο με τη σειρά:
Ο κ. Καζαντζής επανέφερε με μορφή ερώτησης το ζήτημα της καταλληλότητας του νερού που αντλείται στο νέο σημείο υδροληψίας της ΔΕΥΑ Αγρινίου πλησίον της γέφυρας του Αχελώου . Ρώτησε ο κ. Καζαντζής εάν αληθεύει πως από το σημείο αντλείται εκ νέου νερό το οποίο η Διεύθυνση Υγείας χαρακτηρίζει ως ακατάλληλο και εάν στο σημείο έγινε αυτοψία του Εισαγγελέα Αγρινίου. Ρώτησε επίσης εάν έγινε «αυτοψία από πολίτες που χαρακτηρίστηκε από κάποιους ως δολιοφθορά», παραπέμποντας στην ιστορία της 18ης Αυγούστου.
Θυμίζουμε πως τότε σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΑ από τις κάμερες ασφαλείας διαπιστώθηκε παραβίαση της περίφραξης και είσοδος από δύο μη εξουσιοδοτημένα άτομα, τα οποία παρά τις οδηγίες από τα μεγάφωνα να απομακρυνθούν, παρέμειναν παράνομα στο χώρο του αντλιοστασίου. Η ΔΕΥΑ Αγρινίου υπέβαλλε μήνυση σε βάρος δυο γνωτσόν με αυτοδιοικητικές αναφορές ατόμων με την Αστυνομία να σχηματίζει δικογραφία που διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Αγρινίου.
Ο κ. Σκορδόπουλος ανέλαβε να απαντήσει στον κ. Καζαντζή. Επανέλαβε επί της ουσίας πως η ΔΕΥΑΑ πραγματοποίησε όλους τους απαραίτητους ελέγχους, αναλύσεις και πως το νερό είναι κατάλληλο και το σημείο αδειοδοτημένο από τη Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας . Ανέφερε εξάλλου πως οι περυσινές αναφορές τέθηκαν στο αρχείο από τον Εισαγγελέα Εφετών. Παραπέμποντας εξάλλου σε σημερινές δηλώσεις ενός εκ των δύο εμπλεκόμενων στην υπόθεση της 18ης Αυγούστου ανέφερε «ομολόγησε πως είναι ο συνεργάτης της παράταξης Τραπεζιώτη». Σημειωτέον πως πέρυσι το θέμα είχε φέρει στην ατζέντα η «Ανατροπή Τώρα» επικαλούμενη ανώνυμες καταγγελίες.
Οι απαντήσεις του δεν έγιναν δεκτές από τον Ν.Καζαντζή με τον πρόεδρο του συμβουλίου να προβαίνει στη διακοπή για να αποκλιμακωθεί η ένταση.
Μετά ανέλαβε ο δήμαρχος Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου… Έκανε λόγο για διασπορά ψευδών ειδήσεων και επεσήμανε πως οι δύο που εντοπίστηκαν στο χώρο του αντλιοστασίου βρίσκονταν παράνομα στο σημείο που μάλιστα έχει περίφραξη τύπου ΝΑΤΟ. Δικαιολόγησε απολύτως τη μήνυση στα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα και τόνισε πως η δημοτική αρχή οφείλει να διαφυλάξει την περιουσία του δήμου επικαλούμενος περιστατικά δολιοφθορών σε εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΑ. «Δεν έχει δικαίωμα κάνεις να τις προσεγγίσει παρά μόνο με άδεια συνοδευόμενος με τους εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους», ανέφερε συμπληρώνοντας πως όποιος το κάνει «ως κλεφτοκοτάς θα δεχθεί και τη μήνυση και να πάει στον Εισαγγελέα».
Υποστήριξε επίσης πως οι δημοτικοί σύμβουλοι και δικηγόροι Δ. Τραπεζιώτης και Ν. Καζαντζής επισκέφθηκαν το γραφείο του Εισαγγελέα με ένα από τα δύο άτομα της αμφιλεγόμενης πρωτοβουλίας.
«Πήγα στον Εισαγγελέα και ζήτησα να γίνει αυτοψία» ανέφερε με τη σειρά του ο Ν.Καζαντζής και όπως αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε η υπόθεση θα έχει συνέχεια τις επόμενες ημέρες …

Εικόνες από τη συνεδρίαση που είναι σε εξέλιξη:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.