Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Νέο τοπίο για τον εμπορικό κόσμο του Αγρινίου

Νέο τοπίο για τον εμπορικό κόσμο του Αγρινίου

Κάλεσμα στους δημότες για στήριξη της τοπικής αγοράς. Αναπόφευκτα πάνε πίσω οι διεργασίες στον σύλλογο. Υπο σκέψη πλέον το θερινό πενθήμερο 

 Με πλήθος κόσμου να κυκλοφορεί στο κέντρο του Αγρινίου αλλά ελάχιστους να εισέρχονται  προς το παρόν στα εμπορικά καταστήματα κυλά το πρωινό της Δευτέρας 11 Μαΐου στο Αγρίνιο, πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του συνόλου σχεδόν του λιανεμπορίου.

Την ίδια ώρα παρουσιάζεται η γνώριμη εικόνα με ουρές πολιτών έξω από υπηρεσίες, τράπεζες και εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Έμποροι της πόλης δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους και την ανησυχία τους για το μέλλον την ώρα που κάποια γνωστά καταστήματα έχουν προαναγγείλει το λουκέτο.

Σήμερα πάντως αρκετά άτομα του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου είναι επί ποδός και μεταξύ άλλων  κολλούσαν αφίσες με την καμπάνια που ο σύλλογος τρέχει για τη στήριξη της τοπικής αγοράς.

“Κοινή προσπάθεια εμπόρων και δημοτών για να βγουν στο τέλος όλοι νικητές ” 

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα «ορόσημο» και για την τοπική αγορά , μίλησε στο agrinionews.gr o πρόεδρος  Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης που απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα στους πολίτες να καλύψουν τις ανάγκες τους μέσα από την τοπική αγορά και μέσα από την κοινή  προσπάθεια να βγουν στο τέλος όλοι νικητές.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου άλλωστε τρέχει σχετική καμπάνια εξηγώντας γιατί «ψωνίζοντας στην πόλη που ζούμε κερδίζουμε όλοι”.Ο κ. Μπεσίνης σημείωσε εξάλλου πως “υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, η πλειοψηφία των συναδέλφων έχει προετοιμαστεί, ο κλάδος άλλωστε οφείλει εκ της φύσης του να είναι αισιόδοξος αλλιώς δεν μπορείς να δραστηριοποιηθείς”.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως “η αισιοδοξία από μόνη της δεν φτάνει και για αυτό ακόμη διεκδικούμε και απαιτούμε  ένα κεντρικό σχεδιασμό για την στήριξη του κλάδου από το κεντρικό κράτος με χρηματοδοτικά εργαλεία και   διευκολύνσεις και μέσα από διαγραφές υποχρεώσεων γιατί η αγορά δεν έκλεισε από επιλογή των εμπόρων αλλά επιβλήθηκε το κλείσιμο της   για μία υγειονομική ανάγκη .  Κατά συνέπεια το κράτος πρέπει να αναλάβει την αναπλήρωση του χαμένου χρόνου».

Δεν παρέλειψε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου να ευχαριστήσει  την Δημοτική Αρχή, τους πολίτες αλλά και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στην προσπάθεια που γίνεται για την στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Όπως είναι φυσικό λοιπόν σε ένα νέο περιβάλλον κινούνται οι έμποροι του Αγρινίου  αλλά και ο σύλλογος της πόλης του οποίου τις διεργασίες (καθιερωμένη εκλογοαπολογιστική συνέλευση, αρχαιρεσίες) που ήταν προγραμματισμένες για την 9η Μαΐου «πάγωσε» ο κορωνοϊός.

Ερωτώμενος σχετικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάνος Μπεσίνης εκτίμησε πως θα υπάρξει  ρύθμιση για την μεταφορά της ημερομηνίας αυτής  καθώς μέχρι 10 Ιουνίου είναι αδύνατο ,όπως προβλέπει ο νόμος και το καταστατικό, να πραγματοποιηθεί Γενική συνέλευση και να γίνουν εκλογές. “Μέσα στο επόμενο διάστημα- και αν όλα πάνε καλά στο υγειονομικό κομμάτι και επιτραπούν οι συνελεύσεις- θα γίνουν όπως και σε άλλα σωματεία αυτά που απαιτούνται” σημείωσε.

Υπό σκέψη το θερινό πενθήμερο

Ένα θέμα που προβλημάτισε το τελευταίο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου είναι το θερινό ωράριο που προβλέπει το σαββατιάτικο κλείσιμο τον Ιούλιο και τον  Αύγουστο, η απόφαση για το οποίο κάθε χρόνο επικυρώνονταν τον Μάιο.

“Έγινε μία πρώτη συζήτηση, υπάρχει προβληματισμός, πρέπει να ξεκινήσει με το κάλο η επανεκκίνηση της αγοράς και τοπικής οικονομίας. Στη συνέχεια θα πρέπει να απευθυνθούμε στο σύνολο των εμπόρων του Αγρινίου να ρωτήσουμε την γνώμη και θα καταθέσουμε προβληματισμούς μας. Η πλειοψηφία των συναδέλφων θα είναι αυτή που θα καθορίσει την τελική απόφαση”, σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου προσθέτοντας χαρακτηριστικά: “Είναι σίγουρο πως η φετινή χρονιά δεν είναι μια ίδια χρονιά και σε αυτό το κομμάτι . Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο  και το θέμα του θερινού ωραρίου να είναι μία παράπλευρη απώλεια του κορωνοϊου”.
Ουρές σε τράπεζες και υπηρεσίες αλλα ελάχιστη προσέλευση στα εμπορικά καταστήματα 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.