Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Όμορφες στιγμές για μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου στο ειδικό δημοτικό σχολείο “Μαρία Δημάδη”

20epal-mairiadimadi (2)Στις 14 Δεκεμβρίου 2017 στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου για τα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη του τμήματος Βοηθών Νοσηλευτών της Γ’ τάξης στο ειδικό δημοτικό σχολείο “Μαρία Δημάδη”. Αναφέρει η ανακοίνωση του 2ου ΕΠΑΛ:

«Μοιραστείτε τις ομοιότητές μας,
Επευφημήστε τις διαφορές μας….»
Scott Peck

Στις 14 Δεκεμβρίου 2017 στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των μαθητών του σχολείου μας για τα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη του τμήματος Βοηθών Νοσηλευτών της Γ τάξης στο ειδικό δημοτικό σχολείο “Μαρία Δημάδη”. Η υποδοχή από τους μικρούς μαθητές ήταν εγκάρδια, ενώ η Διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας και τις ανάγκες που δημιουργούνται σε αυτό. Ακολούθησαν βιωματικές προσεγγίσεις και δράσεις αλληλεπίδρασης. Στη συνέχεια οι μαθητές και των δύο σχολείων τραγούδησαν κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Μετά τη γιορτή ακολούθησε κατασκευή και ψήσιμο κουλουριών. Τέλος οι μαθητές του σχολείου μας προσέφεραν συμβολικά δώρα που έδωσαν ιδιαίτερη χαρά στους μαθητές αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και την αποδοχή τους στη διαφορετικότητα.

Ο χρόνος κύλησε πολύ γρήγορα και αυτό που έμεινε στις ψυχές όλων ήταν η αγάπη και η ζεστασιά που αισθάνθηκαν για τους μικρούς μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου.
Να ευχαριστήσουμε θερμά τη Διευθύντρια και το Σύλλογο προσωπικού του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου “Μαρία Δημάδη”, οι οποίοι με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκαν, φιλοξένησαν και ενημέρωσαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας.
Να συγχαρούμε επίσης την κα. Θεοδωροπούλου Ε. Τομεάρχη του ΕΚ Αγρινίου εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, που ενέπνευσαν, οργάνωσαν και καθοδήγησαν τους μαθητές.

20epal-mairiadimadi (1) 20epal-mairiadimadi (2) 20epal-mairiadimadi (3) 20epal-mairiadimadi (4) 20epal-mairiadimadi (5)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.