Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Πανό στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου γιατί «το τσιμέντο εδώ σημαίνει βαρβαρότητα και όχι πολιτισμό»

Πανό στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου γιατί «το τσιμέντο εδώ σημαίνει βαρβαρότητα και όχι πολιτισμό»

«Το τσιμέντο εδώ σημαίνει βαρβαρότητα και όχι πολιτισμό. Απαιτούμε σεβασμό στο πράσινο, στις μνήμες μας, στον τόπο τον ιερό».

Πρόκειται για τα αναγραφόμενα σε πανό που έχει αναρτηθεί στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου στο μικρό δασύλλιο πλησίον της εκκλησίας και της πλατείας.

Το μήνυμα απευθύνεται στη δημοτική αρχή ενώ το πανό έχει αναρτηθεί από περιοίκους που αντιδρούν στη χωροθέτηση του Ανοιχτού Θέατρου Αγρινίου το οποίο θα κατασκευαστεί προσεχώς στο σημείο που υπάρχει ήδη το εγκαταλελειμμένο θεατράκι.

Σημειωτέον πως στην άκρη του δασυλλίου επέλεξε επίσης η δημοτική αρχή  να εγκαταστήσει έναν από τους ογκώδεις σταθμούς των ηλεκτρικών ποδηλάτων.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

6 Σχόλια

 1. Νίκος Παλια-τζής

  Μα εκεί που βρίσκεται το θεατράκι και μαζεύονται κάτι περίεργοι τύποι, στη θέση του οποίου θα χτιστεί μεγαλύτερο, δεν υπάρχουν ούτε δέντρα ούτε πράσινο. Μόνο σκουπίδια από φραπέδες πίσω από το τοιχίο και μπάζα που πετάνε από τις οικοδομικές εργασίες που γίνονται κατά καιρούς στη γειτονιά. Ένας σωρός αμμοχάλικο είναι εκεί 10 χρόνια. Δηλαδή οι ανώνυμοι «περίοικοι» όταν τιμούν τις μνήμες των προγόνων τους κάνοντας εκδηλώσεις το καλοκαίρι μέσα στο γήπεδο του μπάσκετ είναι καλύτερα από το να τις έκαναν σε ένα ωραίο ανοιχτό θέατρο; Το πανό τέλος πάντων σε ποιον ανήκει; Σε ποιο φυσικό πρόσωπο ή σύλλογο ανήκει η πρωτοβουλία της ανάρτησής του; Μπορούμε να μάθουμε; Μόνο του τοποθετήθηκε; Ρωτάω γιατί βρίσκεται εκεί εδώ και κάτι μήνες.

 2. Βασίλης

  Καλησπέρα σας , πρέπει να είστε τυφλός για να μην βλέπετε τα δέντρα γύρω από το μικρό υπάρχον θεατράκι που πρέπει να είναι πάνω από σαράντα . Όσο για τα σκουπίδια δεν ισχύει καθώς περνά υπάλληλος του Δήμου και καθαρίζει. Για να κατασκευαστεί ανοιχτό θέατρο εξακοσίων (600) θέσεων σύμφωνα με τα σχέδια του Δήμου Αγρινίου θα πρέπει να καταστραφούν το σύνολο των δέντρων και το δασύλλιο της περιοχής να γίνει παρελθόν. Ωραία λογική …. ένας μικρός χώρο πρασίνου δίπλα από την παιδική χαρά που πηγαίνουμε τα παιδιά μας υπάρχει στον Άγιο Κωνσταντίνο να τσιμεντοποιηθεί και αυτός ….

 3. Άκης Ροδίτης

  Τότε που σας έφτιαχνε το τσιμεντένιο ΚΑΠΗ ο «δημοκράτης» Μοσχολιός, στον ίδιο χώρο, δεν σήμαινε βαρβαρότητα και όχι πολιτισμό;;;

 4. johnny68

  Και τότε βαρβαρότητα ήταν και φωνάζαμε αλλά εσυ είσουν για σπουδές και δεν ασχολούσουν με τα τοπικά.

 5. Θυμιος

  Αληθεια μπορεί κανείς να με πληροφορηση ποτε ηταν η τελευταία φορα που ο δημος Αγρινιου φυτεψε δενδρα μεσα στην πολη;
  Αν κανεις εχει την απορεια ποσα δενδρα εχουν κοπεί τα τελευταία μολις χρονια του εχω ενα πληρη καταλογο. Εγκληματειτε κυριοι εναντια στο περιβαλον και την ανθρωπινη ζωη.
  Κατω τα χερια απο τους πνεύμονες της πολης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.