Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Πιάστηκαν στο Βαλτί με παράνομη ποσότητα «αγγουριών της θάλασσας»

Πιάστηκαν στο Βαλτί με παράνομη ποσότητα «αγγουριών της θάλασσας»

Περίπτωση παράνομης αλιείας ολουθουρίων εντοπίστηκε από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο μέτρων πρόληψης και αστυνόμευσης στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, χθες απογευματινές ώρες, έπειτα από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών εντόπισαν στο Βαλτί επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος να εκφορτώνει αλιεύματα σε φορτηγό αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκε ποσότητα ολουθουρίων (του γένους Holothurian spp) εκ των οποίων 277 κιλά (περί τα 4.200 άτομα) είχαν αλιευθεί καθ΄ υπέρβαση του επιτρεπόμενου αριθμού των 400 ατόμων.

Η πλεονάζουσα ποσότητα των 277 κιλών κατασχέθηκε ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των νόμιμων διοικητικών κυρώσεων.

Το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου σημειώνει πως θα συνεχίσει τους εντατικούς ελέγχους προκειμένου να αποφεύγονται περιστατικά παράνομης συμπεριφοράς και τακτικής.

Θυμίζουμε πως το ολουθούριο («αγγούρι της θάλασσας» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται διεθνώς) παρά την αηδιαστική του όψη θεωρείται εκλεκτό έδεσμα και κοστίζει ακριβά καθώς εξάγεται στην Κίνα και άλλες περιοχές.

Το ολοθούριο  (ή ψολιάγκο) για τους ψαράδες του Ιονίου εξάλλου αποτελεί  εκλεκτό δόλωμα για τα παραγάδια καθώς -εκτός των άλλων- έχει τη φυσική ιδιότητα να φωσφορίζει στο νερό.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.