Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Προχωρά η ίδρυση εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στο Χαλκιόπουλο

Προχωρά η ίδρυση εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στο Χαλκιόπουλο

Χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Βάλτου είναι η ίδρυση στην περιοχή υπηρεσίας της Πυροσβεστικής.

Ένα απολύτως δικαιολογημένο αίτημα καθώς μια μεγάλη έκταση της Αιτωλοακαρνανίας έχει ελάχιστη κάλυψη από πυροσβεστικές δυνάμεις που αναγκάζονται για κάθε περίπτωση να σπεύδουν από την Αμφιλοχία διανύοντας μεγάλες αποστάσεις.

Τους θερινούς μήνες  στο Χαλκιόπουλο, στο χώρο του παλαιού αγροτικού συνεταιρισμού που έχει παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό, σταθμεύει ένα πυροσβεστικό όχημα   επανδρωμένο επί 24ωρου βάσεως.

Οι ανάγκες ωστόσο της πυρόσβεσης είναι ευρύτερες και πλέον το αίτημα πιο ώριμο από ποτέ εκφράζεται στους αρμοδίους .

Ήταν άλλωστε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr,  το αντικείμενο της επίσκεψης χθες στο Χαλκιόπουλο του  δημάρχου Αμφιλοχίας Γιώργου Κατσούλα , του Περιφερειακoύ Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος Νίκου Ρουμελιώτη, του διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας Χριστόφορου Μπόκα και του Διοικητή της Π.Υ.Αμφιλοχίας Στάθη Ντζέμου.

Το γενικό συμπέρασμα που εξήχθη-και εκφράστηκε η σχετική υπόσχεση- είναι πως προχωρά η ίδρυση εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στο Χαλκιόπουλο. Θα είναι μια θετική εξέλιξη και το πρώτο βήμα για να υπάρξει στο μέλλον μόνιμο κλιμάκιο στο Βάλτο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.