Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

«Προτιμώ να μην φέρνω μάσκες παρά να νομίζουν ότι κερδοσκοπώ»

«Προτιμώ να μην φέρνω μάσκες παρά να νομίζουν ότι κερδοσκοπώ»

Μια παράμετρος που θίγουν πολλοί αναγνώστες στο agrinionews.gr είναι η τιμή που έχουν οι μάσκες όλων των τύπων, τόσο οι χειρουργικές όσο και εκείνες που μπορούν να πλυθούν και να χρησιμοποιηθούν μετά από καλό σιδέρωμα.

Ο κόσμος βλέπει την απλή μάσκα να έχει φτάσει στο 1,5 ευρώ και την πιο ειδική στα τρία και στα τέσσερα ευρώ και ίσως να νομίζει ότι αυτό οφείλεται στο εκάστοτε φαρμακείο. Αν ζητήσεις ένα τιμολόγιο αγοράς από έναν φαρμακοποιό, όμως, θα διαπιστώσεις ότι τα χρήματα πάνε στον προμηθευτή κι ότι η τιμή που αγοράζουν οι φαρμακοποιοί έχει κάποια λεπτά του ευρώ απόκλιση μόνο από όσο πουλάνε. Κάτι που πολλές φορές αναγκάζονται να το εξηγούν στον κόσμο οι ίδιοι.
Υπάρχουν, δε, ειδικά κεντρικά καταστήματα, τα οποία φέρνουν μάσκες μόνο και μόνο γιατί τους το ζητούν με επιμονή, προκειμένου να εξυπηρετήσουν την πόλη με άλλα λόγια.

Αντίθετα, πρόσφατα μας έλεγε κάτι πολύ σωστό φαρμακοποιός σε ένα από τα περιφερειακά φαρμακεία σε χωριό του Αγρινίου: «Εγώ το έχω κόψει με τις μάσκες. Απλά δεν προμηθεύομαι, τουλάχιστον όσο τα πράγματα πάνε όπως πάνε, δεν ξέρω τι θα κάνω αν όλοι μου ζητάνε μετ’ επιτάσεως. Απλά, το αποφεύγω γιατί δεν θέλω να πει κανείς ότι κερδοσκοπώ και πουλάω μια μάσκα, που έκανε πριν λίγο καιρό είκοσι λεπτά, 1,5 ευρώ και παραπάνω. Δεν πιστεύει κανείς ότι ο φαρμακοποιός δεν βγάζει κάτι κι έτσι λέω απλά ότι δεν έχω μάσκες, γιατί ο κόσμος δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει πως δημιουργούνται οι τιμές και δεν θέλω να πει κανείς ότι κερδοσκοπώ»…

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Δημήτρης κοντονικας

    Είναι η αυτορρύθμιση της ελεύθερης αγοράς, του υγιούς ανταγωνισμού και της αριστειας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.