Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Κορωνοϊος: Στο Ρίο λόγω επιδείνωσης ο γιατρός από το Αιτωλικό-οι τελευταίες εξελίξεις

Κορωνοϊος: Στο Ρίο λόγω επιδείνωσης ο γιατρός από το Αιτωλικό-οι τελευταίες εξελίξεις


Η γνωστοποίηση, χθες Κυριακή 12 Απριλίου 2020, του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού στην Αιτωλοακαρνανία επέτεινε την αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και δημιούργησε νέα δεδομένα σε επίπεδο νομού.Ένα 24ωρο μετά, οι εξελίξεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr, έχουν ως εξής:

-O 48χρονος γιατρός, ιδιώτης που διαμένει στο Αιτωλικό, παρουσίασε σήμερα πυρετό και για το λόγο αυτό μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Τα πρώτα συμπτώματα του εμφανίστηκαν την περασμένη Τετάρτη.

-Η διαδικασία των ιχνηλατήσεων δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Θα τη συντονίσει ο ΕΟΔΥ και η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Θα περιλαμβάνει πρόσωπα τα οποία υπέδειξε ο ιατρός και αφορούν τις επαφές του,  αρχής γενομένης από το Σάββατο 4 Απριλίου. Υπέδειξε ως πιθανότερα να του μετέδωσαν τη μόλυνση δύο άτομα, μια ηλικιωμένη και έναν άνδρα.

– Οι ιχνηλατήσεις θα γίνουν σε Αιτωλικό, Νεοχώρι και δεν αποκλείεται να περιλαμβάνουν και χωριό της περιοχής του Αγρινίου απ΄όπου έλκει την καταγωγή του μέλος της οικογένειας του ιατρού.

-Η διαχείριση του ζητήματος απασχολεί  τη δημοτική αρχή Μεσολογγίου . Η επικοινωνία του δημάρχου Κώστα Λύρου με τις αρμόδιες υπηρεσίες ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία είναι διαρκής σχετικά με το περιστατικό, για το οποίο έχει ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από τις υγειονομικές αρχές

-Έλαβε χώρα σήμερα σύσκεψη με τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τους πληθυσμούς Ρομά της περιοχής. Στους οικισμούς τους θα πραγματοποιηθούν νέες εκτεταμένες απολυμάνσεις ενώ θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα προστασίας.

-Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου συνέστησε ψυχραιμία κι αυτοσυγκράτηση στην έντονη φημολογία που αναπτύσσεται και δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Εξήρε δε την υπευθυνότητα του ασθενούς, ο οποίος ανακοίνωσε ο ίδιος δημοσίως την κατάσταση της υγείας του.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.