Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Πρωτοβουλία για να φτιαχτεί ο δρόμος προς το εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στα Βλυζιανά

Πρωτοβουλία για να φτιαχτεί ο δρόμος προς το εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στα Βλυζιανά

epi-agia-paraskevi-vlyzianaΟ Κώστας Μίχας γράφει για τη Πρωτοβουλία από τους κατοίκους των Βλυζιανών για να φτιαχτεί ο δρόμος προς το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής για να αναδείξουν την ιστορικότητα του χώρου και να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες να μπορούν να φτάσουν ως εκεί με άνεση.
Γράφει:

Άμεση προτεραιότητα για τους κατοίκους των Βλυζιανών αποτελεί ο δρόμος προς την Αγία Παρασκευή για να μπορεί να ανάβει ο πιστός το κερί του και για την ανάδειξη και προβολή ενός θρησκευτικού μνημείου του τόπου μας.
Οι Φώτο είναι χθεσινές αφού είχαμε μια συνάντηση με τα παιδιά από τα Bλυζιανά που την είχαμε κανονίσει απο τετάρτη για να βρούμε λύση για να κάνουμε την Αγία Παρασκευή προσβάσιμη για όλους, γιατί αυτή την στιγμή είναι εντελώς χάλια ο δρόμος και πραγματικά παρά πολύ δύσκολη η πρόσβαση στο Εκκλησάκι……

Το ευχάριστο είναι ότι φεύγοντας από τη συνάντηση, βρήκα στο δρόμο τον πρόεδρο των Βλυζιανών, Δημήτρη Ζαρκαδούλα, ο οποίος μου είπε: -Κώστα ο κ. Απόστολος Πανταζής μας προσφέρει 5.000€ για να φτιαχτεί ο δρόμος.
Αμέσως βρισκόμαστε ξανά με τα παιδιά και καταλήξαμε πως αφού μας έβαλε τόσο δυνατά θεμέλια ο κ. Απόστολος Πανταζής, με την βοήθειά του συλλόγου Βλυζιανών και αν θελήσει και η εκκλησία να συνεισφέρει, τότε το συντομότερο δυνατόν θα αρχίσει ο κόσμος να μπορεί να πηγαίνει για να προσκυνήσει την θαυματουργή Αγία μας, που είναι τόσο κοντά μας και όμως δεν μπορούμε να τη φτάσουμε.

Και για το τέλος:
Όλο το χωριό των Βλυζιανών επειδή δεν πήγαινε άλλο… αυτή η “απομόνωση ” της Αγίας Παρασκευής είναι έτοιμο να συμβάλει καθώς και πολλοί ακόμα συνδημότες άλλων χωριών οι οποίοι μου υποσχεθήκαν να συνδράμουν. Να τονίσω ότι η βοήθειά του κ. Πανταζή ήρθε την ποιό κατάλληλη στιγμή.
Με μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς το όλο εγχείρημα θα φτάσει περίπου 13.000€ ποσό ευτελές μπρος την χάρη της Αγίας. Νομίζω και πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα και να μπορέσουμε συντομότατα να λάβουμε την ευλογία της Αγίας Παρασκευής…..

περισσότερες φωτο στο http://xiromeronews.blogspot.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.