Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

“Καρφώνουν” την ανακολουθία της Πρυτάνεως οι φοιτητές του Τμήματος ΔΠΠΝΤ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε χθες το agrinionews.gr , στις καλένδες φαίνεται να παραπέμπεται το ζήτημα της επανίδρυσης του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών γεγονός που αποτελεί εμπαιγμό για το Αγρίνιο και τους φοιτητές του.

Όπως έγινε γνωστό η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης απαντώντας σε ερωτήματα των φοιτητών ξεκαθάρισε πως δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επανίδρυσης του τμήματος αλλά στην ατζέντα της είναι η μετονομασία του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας σε «Ιστορίας-Αρχαιολογίας και Ψηφιακού Πολιτισμού» και εν συνεχεία η μεταφορά του στην Πάτρα, κάτι που ως γνωστόν αποτελεί επιθυμία της πρυτανείας αλλά και ακαδημαϊκών του κύκλων.

Στη σχετική απάντηση μάλιστα που έδωσε στους φοιτητές σημείωσε πως δεν έλαβε αίτημα επανίδρυσης του Τμήματος ΔΠΠΝΤ.

Εύλογα ερωτηματικά προκύπτουν λοιπόν για τους χειρισμούς της Πρυτάνεως Βενετσάνας Κυριαζοπούλου η οποία- αν και είχε ξεκαθαρίσει πως διαφωνούσε- είχε υποσχεθεί τη στήριξη του αιτήματος και την αποστολή σχετικού φακέλου στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Θορυβημένοι πλέον οι φοιτητές που αγωνίζονται για την επανίδρυση του Τμήματος «καρφώνουν» την κυρία Κυριαζοπούλου σε νέα επιστολή που έστειλαν προς την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (Ε.Θ.Α.Α.Ε.) η οποία κοινοποιήθηκε στην Πρύτανη, τον αντιπρύτανη, τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο Αγρινίου.

Στην επιστολή ο Φοιτητικός Σύλλογος ζητά ενημέρωση για το εάν η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης παρέλαβε τον φάκελο. Ειδικότερα αναφέρει:

«Μετά από επικοινωνία μας με την κ.Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στις 3/6, μας ενημέρωσε ότι ο φάκελος επανίδρυσης του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) έχει ήδη σταλεί προς την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) . Σήμερα, 4/6 μετά από επικοινωνία μας με την κ.Πρύτανη, προς μεγάλη μας έκπληξη μας ενημέρωσε ότι ο ‘απεσταλμένος’ φάκελος επανίδρυσης του ΔΠΠΝΤ είναι ακόμα σε επεξεργασία. Επειδή είναι προφανής η ανακολουθία των δύο δηλώσεων, παρακαλούμε ενημερώστε μας υπεύθυνα εάν από την υπηρεσία σας έχει παραληφθεί ο σχετικός φάκελος, ή ενημερώστε μας όταν τον παραλάβετε».

Δείτε την απάντηση της Γραμματείας της Εθνικής Αρχής  Ανώτατης Εκπαίδευσης στους φοιτητές

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. NoMorePatras

  Δεν θελατε ενα ενιαιο πανεπιστημιακο ιδρυμα με εδρα το Μεσολογγι…
  Τωρα, στραβα ματια απο την Πατρα, για την αδικη καταργηση του ΔΠΠΝΤ…
  ‘Χαθηκαν’ τα στρεμματα του αεροδρομιου Αγρινιου….
  και αλλα πολλα….
  το σηριαλ θα εχει συνεχειες….

  Το Μεσολόγγι θα σεβονταν το ρολο του Αγρινιου στην Τριτοβαθμια εκπαιδευση.
  Αλλα οι Αγρινιωτες προτιμησαν Πατρα.

  Δεν πρεπει να εκπλησσουν λοιπον κανεναν το οσα γινονται.
  Τα χειροτερα ειναι μπροστα, δυστυχως…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.