Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Σάκης Αρναούτογλου: Προσοχή, έρχονται βροχές και πλημμύρες -Το ΣΚ 20άρια και λιακάδα

Σάκης Αρναούτογλου: Προσοχή, έρχονται βροχές και πλημμύρες -Το ΣΚ 20άρια και λιακάδα

Ο καιρός δεν λέει να σταθεροποιηθεί και συνεχίζει να είναι κυριολεκτικά μία ζέστη, μία κρύο ή καλύτερα μία βροχές, μία ζέστες.

Ενδεικτική είναι και η ανάρτηση που έκανε στο facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλο, ο οποίος είπε πως μετά από ένα 48ωρο έντονων βροχοπτώσεων, το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει εντελώς και ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 20 βαθμούς.
Ωστόσο ο ίδιος συνέστησε μεγάλη προσοχή, καθώς πριν τις λιακάδες αναμένεται να βρέξει πολύ και θα πρέπει να υπάρξει επαγρύπνηση, αλλά και να ληφθούν στοιχειώδη μέτρα προστασίας, καθώς σε διάφορα σημεία η γη δεν θα μπορέσει να «αντέξει» κι άλλες ποσότητες νερού και θα δημιουργηθεί ο κίνδυνος πλημμυρών.

Τι έγραψε ο μετεωρολόγος στο facebook:

«Κατά τόπους στους 19-20 βαθμούς ο υδράργυρος την ερχόμενη Κυριακή!
Προσοχή όμως στις νέες βροχοπτώσεις που αναμένονται και το επόμενο 48ωρο καθώς σε συνδυασμό με το ήδη «κορεσμένο» έδαφος δημιουργούν εύλογες πλέον ανησυχίες για το πώς η γη θα μπορέσει να «αντέξει» κι άλλες ποσότητες νερού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κίνδυνο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων. Ειδικά στις περιοχές όπου έπεσε πολύ νερό τα προηγούμενα 24ωρα χρειάζεται κατά την ταπεινή γνώμη κάποια επαγρύπνηση και στοιχειώδη μέτρα προστασίας!».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.