Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Σε λειτουργία το Πνευματικό Κέντρο Κεφαλοβρύσου (φωτο)

Σε λειτουργία το Πνευματικό Κέντρο Κεφαλοβρύσου (φωτο)

Ο Σύλλογος Κεφαλόβρυσου Αιτωλικού “Ο Άγιος Γεράσιμος” και ο Ιερός Ναός Αγίου Γερασίμου Κεφαλοβρύσου εγκαινίασαν το νέο Πνευματικό τους Κέντρο.
Στην εποχή μας, την κατεξοχήν εποχή της τεχνολογίας, η πλειονότητα των ανθρώπων που συνδέεται καθημερινά μαζί της, βομβαρδίζεται από τα αμέτρητα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με δυσάρεστες ειδήσεις.

Τα ποικίλα κοινωνικά προβλήματα σε ηθικό, πνευματικό και υλικό επίπεδο μαστίζουν την σύγχρονη κοινωνία μας. Oι καιροί που ζούμε έχουν ειδικευτεί σε ένα μη συνετό και σχεδόν αισχρό γκρέμισμα της πίστης, της παράδοσης, της ιστορίας, και του πολιτισμού μας. Αυτή είναι η μια πλευρά. Η σκοτεινή πλευρά, που προσπαθούν να μας επιβάλλουν τα μέσα και τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από αυτά. Η άλλη πλευρά είναι η φωτεινή. Η φωνή της εκκλησίας η οποία δεν βροντοφωνάζει για να αυξήσει τους οπαδούς της, αλλά είναι δίπλα σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια κι ανοίγει την αγκαλιά της διάπλατα σε όποιον την αναζητήσει”, αναφέρει ο Σύλλογος Κεφαλόβρυσου Αιτωλικού “Ο Άγιος Γεράσιμος” σε σχετική του ανάρτηση στο facebook.

Το πνευματικό κέντρο”ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ & ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ” που εγκαινιάστηκε, αποτέλεσε ένα όνειρο ζωής για τον πατέρα Κωνσταντίνο. “Ένα όνειρο που σήμερα γίνεται πραγματικότητα. Μια σειρά κοινωνικών εκδηλώσεων, που θα τελούνται σε αυτό, θα έχουν ως στόχο να ζεσταίνουν τις σχέσεις και να συμφιλιώνουν τους ανθρώπους. Επίσης θα αποτελέσει ένα προπύλαιο ψυχών που θα θελήσουν να προσεγγίσουν τον χώρο της εκκλησίας,ως χώρο προσευχής, και επικοινωνίας με το Θεό”, αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου που συνεχίζει ως εξής:

Επιθυμία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, του Συλλόγου μας, της Φιλοπτώχου Διακονίας του Ι. Ναού μας και του εφημερίου της ενορίας μας ήταν το πνευματικό κέντρο να φέρει το όνομα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Κοσμά, ως αναγνώριση του πνευματικού έργου του και ως έκφραση της υπέρμετρης αγάπης και ευγνωμοσύνης στο πρόσωπό του.

Βέβαια οι ταπεινοί και πνευματικοί άνθρωποι δεν επιδιώκουν την προσωπική τους προβολή. Ωστόσο το έργο του θεωρήσαμε αναγκαίο να αναδειχτεί, ως ένα φωτεινό παράδειγμα Μητροπολίτου, που καθημερινά πασχίζει παντοιοτρόπως για το καλό του ποιμνίου του. Μια σειρά έργων προσφοράς και θυσίας που χάραξε κατά την διάρκεια της 45ετους θητείας του, από τα οποία τα 14 διακονεί ως Μητροπολίτης, αναδεικνύουν την υπερβολική πατρική του αγάπη και τον διακαή πόθο του για τη σωτηρία του ποιμνίου του

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης των εγκαινίων περιελάμβανε τρία μέρη:

• Τέλεση Αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο.
• Παρουσίαση ενός σύντομου αφιερώματος στο μεγάλο έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.
• Επίκαιροι Αναστάσιμοι ύμνους από τη χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ι.Π.Μεσολογγίου “Αρχιδιάκονος Άνθιμος”.

Στη συνέχεια μίλησε ο εφημέριος του Ιερού Ναού και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Οικονόμος π. Κωνσταντίνος Μακρυγιάννης.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.