Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, 2020

Καιρός: Τι είναι το Shelf Cloud που σκέπασε την Αθήνα -Απόκοσμες εικόνες από το γιγαντιαίο σύννεφο

Από ένα γιγαντιαίο σύννεφο καλύφθηκε σήμερα ο ουρανός στην Αττική, λίγο πριν ξεσπάσει η καταιγίδα που έπληξε πολλές περιοχές. Το σύννεφο αυτό, ονομάζεται shelf cloud.

Πρόκειται για ένα μεγάλο σύννεφο, το οποίο κάνει έναν περίεργο σχηματισμό και δίνει την αίσθηση ότι πλησιάζει στο έδαφος. Πολλοί ήταν εκείνοι που έπαθαν σοκ κοιτώντας ψηλά στον ουρανό και κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα το μοναδικό αυτό θέαμα, ενώ οι φωτογραφίες τους κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, χαρακτηριστικό του shelf cloud είναι η έντονη βροχόπτωση που συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους. Μάλιστα συνήθως προηγείται ισχυρός άνεμος και ακολουθεί το ξέσπασμα της καταιγίδας.

Τα σύννεφα αυτά προκαλούνται από τις απότομες μετακινήσεις θερμών και ψυχρών αέριων μαζών. Φαίνονται εντυπωσιακά, ίσως ακόμη και τρομακτικά και πολλοί τα μπερδεύουν με ανεμοστρόβιλο. Όμως τις περισσότερες φορές είναι ακίνδυνα. Εξαφανίζονται τόσο γρήγορα όσο γρήγορα εμφανίζονται. Έτσι και τώρα, μετά την καταιγίδα το σύννεφο δεν υπήρχε πια.

Ισχυρές καταιγίδες με δυνατούς ανέμους έπληξαν σήμερα αρκετές περιοχές της Αθήνας και της Αττικής γενικότερα.

«Άνοιξαν» οι ουρανοί στην πρωτεύουσα, προκαλώντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.