Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

SOS για τον δρόμο στη θέση Καστανόρεμα Καστανούλας

SOS για τον δρόμο στη θέση Καστανόρεμα Καστανούλας

foto-22-5Επανέρχεται η Κίνηση Πολιτών

Στη γνωστή πλέον επικινδυνότητα τμήματος δρόμου της 15ης Επαρχιακής Οδού, στη θέση «Καστανόρεμα», λίγο πριν την Τοπική Κοινότητα Καστανούλας, που υπάγεται στο δήμο Αγρινίου, τον τελευταίο μήνα – κι ακόμη περισσότερο τις τελευταίες ημέρες κι ώρες – η κατάσταση από κατολίσθηση, όχι μόνο δυσχεραίνει τη διάβαση αυτοκινήτων, αλλά είναι ορατός ο κίνδυνος να αποκοπεί παντελώς και το εναπομείναν τμήμα του οδοστρώματος, με άμεσο κίνδυνο απώλειας ανθρώπινων ζωών.
Το πρόβλημα είναι γνωστό, υπάρχει δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου, όμως – και παρά την τελευταία απάντηση , προ έτους, της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου – ωστόσο τίποτε ουσιαστικό δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής.
Τα ανωτέρω αναφέρονται από την Κίνηση Πολιτών δια του εκπροσώπου της Κ.Παπαδόπουλου σε έγγραφη καταγγελία (της 15ης Μαρτίου 2016) προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, τον Διευθυντή Τροχαίας και τον δήμαρχο Αγρινίου ενώ κοινοποιήθηκε και στο γραφείο του πρωθυπουργού.
Η Κίνηση Πολιτών ζητά από την Τροχαία Αγρινίου όπως μεταβεί άμεσα στο αναφερόμενο σημείο για εκτίμηση της κατάστασης, για το αν πρέπει ή όχι να διέρχονται απ’ το σημείο αυτοκίνητα με ασφάλεια (ακόμα και λεωφορείο) και να καταθέσει έγγραφη ενημέρωση προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.
Από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου ζητά όπως επιληφθεί άμεσα της υπόθεσης, συνεκτιμώντας όλα τα μέχρι σήμερα στοιχεία (καταγγελίες, δικογραφία, απαντήσεις αρμοδίων κ.τ.λ.) και πράξει τα δέοντα « πριν θρηνήσουμε θύματα».
«Για την οποιαδήποτε δυσάρεστη εξέλιξη πλέον, δεν θα φέρουμε ουδεμία ευθύνη εμείς, αλλά οι αρμόδιες Αρχές, τόσο της Διοίκησης όσο και της Δικαιοσύνης (εισαγγελείς)», αναφέρει η Κίνηση Πολιτών .
Σημειωτέον πάντως πως, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Περιφερειακή Ενότητα, στο προσεχές διάστημα θα υπάρξει καινούρια εργολαβία για την πλήρη αποκατάσταση του συγκεκριμένου δικτύου. Ωστόσο το ζήτημα είναι οι υποσχέσεις επιτέλους να γίνουν πράξη.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΧΕ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟ ΕΤΟΥΣ- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

 

Η ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ 

eggrafo 1

eggrafo 2

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.